siergrassen

Tip 29: siergrassen om straks van te genieten

Siergrassen worden te weinig aangeplant. De reden is vaak dat ze er bij aankoop niet altijd spectaculair uitzien. Men koopt liever planten met bloemen en bij grassen moet je daar tot het najaar op wachten.

Maar een voordeel is weer dat grassen in het najaar de borders een mooi aanzicht geven en ook in de winter zijn veel grassen nog prachtig. Neem het pijpestrooitje of Molinia. Dit gras groeit ook in het wild in zure veengebieden, maar doet het ook prima in de tuin. Soms worden de gekweekte vormen 2 meter hoog, maar ze zijn nooit opdringerig met hun luchtige pluimen.

siergrassen
Lees ook: 11 siergrassen voor in de tuin

Siergrassen voor alle tuinen

Molinia ‘Heidebraut’ groeit ook in de schaduw en heeft een mooi wintersilhouet. Voor kleinere tuinen is Molinia ‘Moorhexe’ een aanrader, wordt niet zo hoog (60-80 cm) en heeft bijna zwarte bloeiende stengels, die rechtop staan. Molinia ‘Variegata’ heeft bont blad met gele bloemstengels en donkere aren, de plant wordt 60 cm hoog. In Nederland is tuinarchitect Piet Oudolf bekend om zijn grassen borders en heeft met Michael King een prachtig boek over siergrassen geschreven.

We voegen elke 2 weken nieuwe tips van Krijn toe, dus u vindt steeds weer verse adviezen voor uw tuin. En u kunt ook tips voor de andere maanden bekijken in het jaaroverzicht.

(Bron: MAX Magazine – Editie nr. 29 2023. Foto: Sergey V Kalyakin / Shutterstock.com)  

Geef een antwoord