dweilen

Spoel afvalwater na het dweilen liever niet door de gootsteen

Het lijkt onschuldig om het afvalwater na het dweilen door de gootsteen te spoelen, maar dit is iets wat u toch beter niet kunt doen. Door het toilet spoelen is een betere optie.

Afvalwater na dweilen vol grove deeltjes

Tijdens het dweilen komen er niet alleen kleine vuildeeltjes vrij. Er worden ook onder andere haren en stofvlokken opgedweild. Spoelt u het vervuilde water door de gootsteen, dan kan dat de boel flink verstoppen. De leidingen van die afvoer zijn namelijk vrij smal en wanneer er grotere vuildelen doorheen moeten, neemt de kans op verstoppen aanzienlijk toe. Het is daarom een betere optie het dweilwater in de wc te gieten. Die afvoer is een stuk breder en dan zijn haren en dergelijke geen probleem.

doucheputje
Lees ook: Naast haren verstoppen deze producten het doucheputje en de leidingen

Vooraf stofzuigen nog beter

U krijgt minder vuil in het water door vooraf te stofzuigen. Hierdoor wordt een groot deel van het stof en vuil immers al verwijderd. Zo blijft de dweil schoner en heeft u ook minder water nodig om de vloer goed schoon te krijgen. U hoeft het sopje dan namelijk veel minder vaak te vervangen. Voor het dweilen stofzuigen zorgt ook voor minder microplastics in het milieu. Dat zit zo, op de vloer komen ook kleine plasticdeeltjes terecht. Bijvoorbeeld uit synthetische kleding. Tijdens het stofzuigen verwijdert u die. Door het pluis uit de stofzuiger vervolgens bij het restafval te gooien, komt het niet in het afvalwater terecht en komt u het dus niet via de afvoer terecht in het milieu.

stinkende gootsteen
Lees ook: Tips tegen een stinkende gootsteen

(Bron: Libelle, Milieu Centraal, archief. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reactie

    madeliev says:

    Goeie tip!