schuur opruimen

Schuur of garage opruimen? Met deze tips lukt het

 Veel spullen die we niet meer in huis kunnen gebruiken, verdwijnen naar de schuur of garage. Na verloop van tijd raakt die overvol. Het is daarom tijd om ook deze ruimte goed onder handen te nemen. Geen idee waar u moet beginnen? Met deze tips helpen we u op weg.

Om te beginnen

Het opruimen van de schuur of garage lijkt een enorme klus. We gebruiken de ruimte vaak als opbergruimte en weten soms niet eens meer wat er nou eigenlijk ligt. Om overzicht te creëren, kunt u het beste beginnen met het leeghalen van de schuur. Zorg dat hier genoeg ruimte voor is. Gebruik bijvoorbeeld de tuin of de oprit om de spullen tijdelijk uit te stallen.

3 categorieën

Wanneer u de schuur helemaal heeft leeggehaald, kunt u aan de slag met het sorteren van de spullen. Verdeel de spullen bij het leeghalen in 3 categorieën: 

  1. Spullen die terug de schuur in moeten
  2. Voorwerpen die het huis in mogen
  3. Dingen die weg kunnen

Weggooien is natuurlijk zonde, want sommige spullen die u zelf niet meer gebruikt kunnen vaak nog een ronde mee. Wellicht heeft de kringloop er nog wat aan of is er een buur die het kan gebruiken.

De voorwerpen die terug het huis in mogen, kunt u het beste gelijk weer naar binnen brengen. Zo houdt u overzicht. Het kan zijn dat er over sommige spullen twijfel ontstaat. Hiervoor kunt u een twijfelvak maken. Probeer hier zo weinig mogelijk neer te leggen.

Herinrichten

Na het sorteren kunt u beginnen met het herinrichten van de schuur of garage. Voordat u hieraan begint is het handig de ruimte nog even schoon te maken. Maak met bijvoorbeeld een bezem of stofzuiger de vloer stofvrij. Kijk ook in de hoeken of er nog spinnenwebben te zien zijn.

garage
Lees ook: 10 dingen die u beter niet in de garage kunt bewaren

Opbergers

Is alles schoon? Dan kunnen alle spullen weer de schuur of garage in. Gebruik voor de kleine items opbergdoosjes. Voor de grote voorwerpen kunt u het beste stellingkasten gebruiken. Let er wel op dat de stellingkasten stevig staan of bevestig deze aan de muur. Plaats de zware spullen zo laag mogelijk en giftige stoffen achter een deurtje of kind-veilig hoog.

Gereedschap

Het gesorteerde gereedschap en scherpe voorwerpen zoals bijvoorbeeld een snoeizaag, kunt u met schroeven aan de muur ophangen. Wanneer het gereedschap hangt, kunt u met een stift lijnen om het gereedschap trekken. Zo weet u precies waar u ze terug kunt hangen.

Opgeruimd houden

Wanneer alles weer op zijn plek staat, kunt u de opbergdozen of stellingplanken nog labelen. Zo weet u niet alleen alles snel te vinden, maar ook waar de spullen weer opgeborgen moeten worden. Om voortaan rommel in de schuur te voorkomen, is het handig spullen eerder weg te doen. Breng de lege flessen of het oud papier gelijk weg en vraag u aan het einde van de zomer af of de tuinkussens nog een seizoen mee kunnen.

(Bron: RTL Nieuws, Vtwonen, Kubox, Florum, Lotuswritings)

Geef een reactie