opruimen

Overal kleine spulletjes? Met deze tips bent u er zo vanaf

Een tijdschrift hier, een brillenkoker daar en weer ergens anders een aantal pennen. Kleine spullen lijken zich soms vanzelf te bewegen door het huis, waardoor er op een gegeven moment op allerlei plekken iets ligt. Vindt u dit storend? Met deze opruimtips bent u zo van rondslingerende spulletjes af.

Spreek een vaste opruimplek af met uzelf

Rondslingerende spulletjes kunt u heel makkelijk wegwerken door met uzelf een vaste plek af te spreken waar u het voortaan zult opruimen. Door u hier aan te houden slingert het niet meer rond én kunt u het makkelijker terugvinden als u het ooit kwijt bent.

Ruim kastjes en lades op

Het kan ook helpen op de opbergruimte die u heeft op te ruimen. Soms lijken lades en kastjes overvol, maar zijn ze dat in werkelijkheid niet. Door ze efficiënt in te delen en weg te gooien wat u toch niet meer gebruikt, creëert u ruimte voor spullen die zich nu door uw huis verplaatsen.

laatjes

Een la praktisch indelen kan helpen om deze netjes te houden.

Koop een speciale opruim-mand

Weet u van uzelf dat u spullen altijd vergeet terug te leggen waar ze ‘horen’? Dan kan een mand die speciaal bedoeld is voor rondslingerende spullen uitkomst bieden. Hier kunt u alles in kwijt wat door het huis zwerft. De inhoud kunt u sorteren op een moment dat het u goed uitkomt. Uiteraard hoeft dit niet per se een mand te zijn, maar een mand staat wel leuker in het interieur dan een plastic opbergbox.

Gebruikt u het niet? Gooi het weg

Soms makkelijker gezegd dan gedaan, maar weggooien is vaak de allerbeste remedie tegen rondslingerende spullen. Bedenk bij alles of het nog een functie heeft en hoelang geleden u het heeft gebruikt. Komt u tot de conclusie dat het eigenlijk geen functie meer heeft? Dan kunt u het misschien beter wegdoen.

Maak gebruik van handige opruim-systemen

Naast de opruim-mand, zijn er ook talloze opbergsystemen die hartstikke handig zijn. Sommige kunt u ook zelf maken. Slingert er bijvoorbeeld regelmatig een rolletje plakband door uw huis? Neem dan een stuk touw en bind aan 1 van de uiteinden een langwerpig stukje hout. Rijg de plakbandrolletjes aan dit touw en maak een lus aan de andere kant va het touw. Hang het touw met de rolletjes vervolgens aan in de voorraadkast of op een andere plek waar u het kwijt kan. Zo slingert er nooit meer plakband door uw huis.

Deze bovenstaande tips helpen u vooral op uw woongedeelte netjes te houden. Liever tips voor het ordenen van de kleding? Daar hebben we ook tips voor.

kledingkast
Lees ook: Te kleine of rommelige kledingkast? Zo kunt u hem efficiënt opruimen en inrichten

(Bron: Roomed, Margriet, Archief, Buzzfeed)

Geef een reactie