Muehlenbeckia

Muehlenbeckia

Met zijn fijne takjes en kleine, ronde blaadjes is de Muehlenbeckia een sierlijke verschijning in huis. Hij is vrij gemakkelijk te verzorgen, als u enkele zaken in acht neemt.

Standplaats

De Muehlenbeckia heeft een lichte standplaats nodig, maar zonder in de volle zon te staan. Een wat donkerder plek verdraagt hij ook wel. De warme woonkamer is een minder geschikte plek, aangezien deze plant liever iets koeler staat. De takjes gaan als zij langer worden uiteindelijk hangen, dus hij kan als hangplant gehouden worden, maar hij wordt soms ook als klimplant verkocht. Naast kamerplant wordt deze plant ook wel als (bodembedekkende) tuinplant aangeboden. Hij zal ’s winters dan zijn blad verliezen, maar bij niet al te strenge winters zal hij het jaar erop terug komen in uw tuin.

Water geven

Houd de grond tussen de gietbeurten steeds net licht vochtig, zonder dat de wortels in een laagje water komen te staan, want dan kan er wortelrot optreden. Des te koeler zijn standplaats, des te minder vaak er gegoten hoeft te worden. ’s Winters is zijn waterbehoefte nog wat kleiner, maar waak ervoor dat de grond geheel uitdroogt, want dan kan de Muehlenbeckia zijn blad laten vallen.

Geef tijdens de lente en zomer elke 2 weken plantenvoeding tijdens het gieten.

Verpotten

Voorzie deze plant elke 2 jaar van een nieuwe laag potgrond en zo nodig meteen ook van een grotere maat pot.

Muehlenbeckia

Snoeien

De Muehlenbeckia hoeft niet gesnoeid te worden, maar worden zijn stengels wat al te lang of minder fraai, dan kunt u ze eventueel wel tot de gewenste lengte terug knippen.

Bloei

De Muehlenbeckia kan tot bloei komen, met zeer kleine bloemetjes, maar dat mag geen naam hebben.

Geef een reactie