honden

Max en Pip populairste naam voor hond en kat

De populairste namen voor honden en katten zijn Max en Pip. Max doet het goed bij honden en Pip wordt het vaakst gekozen voor katten. Dit blijkt uit het nieuwste namenonderzoek van dierenverzekeraar Dier & Zorg.

Max doet het goed

Dier & Zorg peilt sinds 2006 onder haar polishouders welke honden- en kattennamen in trek zijn. Max is sinds 2015 aanvoerder van de lijst van meest gegeven hondennamen. Of dit te maken heeft met de populariteit van Formule 1-coureur Max verstappen of Omroep MAX, is onduidelijk. Bella en Bo zijn na Max de populairste hondennamen, gevolgd door nieuwkomer Guus op de vijfde plek. Ook Pip wordt regelmatig gegeven aan honden. Deze naam staat op de vierde plek.

Katten heten vaakst Pip

Pip is in 2016 het meest gegeven aan katten en daardoor de nieuwe nummer 1 kattennaam van Nederland. Mogelijk houdt dit verband met de serie en boekjes over de hondjes Woezel & Pip. Naast Pip zijn ook Luna, Gizmo en Nala veelgegeven kattennamen. Max staat ook in de top 5. Simba is uit de hoogste regionen verdwenen. Ook de voorheen immens populair naam Tijgertje wordt steeds minder gegeven.

Hoe heet uw huisdier?

(Bron: Dier & Zorg, ANP)

Geef een reactie