inbraken

Maak uw huis inbraak proof voor de donkere wintermaanden

Ruim 60 procent van de inbraken vindt tussen de maanden oktober en maart plaats, blijkt uit cijfers van de politie. Het wordt dan vroeg donker en inbrekers zijn gek op de afwezigheid van licht, want dan kunnen ze ongezien te werk gaan.

Donkere omgeving

Ruim de helft van de inbraken vindt overdag plaats, wanneer mensen naar hun werk zijn. Een derde van de inbraken vindt in de avond plaats en ongeveer 10 procent in de nacht. De populairste periodes van het jaar zijn de herfst en wintermaanden, wanneer het vroeg donker is. Inbrekers gaan graag ongestoord te werk en dat is ook de reden waarom er dikwijls aan de achterkant van een huis wordt ingebroken. Ook woningen die in een donkere omgeving liggen en moeilijk vanaf de weg te zien zijn genieten de voorkeur.

Wek de indruk dat u thuis bent

Een donkere woning is voor een inbreker een goede indicatie dat er niemand thuis is. U doet er dus goed aan in elk geval de indruk te geven dat u thuis bent. Op de website van de politie staan allerlei tips wat u daarvoor kunt doen. Sluit in huis bijvoorbeeld een paar lampen of uw radio op een tijdschakelaar aan en zorg voor voldoende buitenverlichting. Dan kunt u ook meteen goed zien wie er bij u voor de deur staat. Let dan alleen nog op voor babbeltrucs. Het aantal overvallen is namelijk gedaald, maar het aantal woningovervallen is gestegen.

30 seconden-regel

Het plaatsen van een camera werkt behoorlijk afschrikwekkend en breng ook inbraakwerend hang- en sluitwerk aan dat voorzien is van het SKG-sterkeurmerk. Veel inbrekers geven hun inbraakpoging namelijk op als ze na 30 seconden niet binnen zijn.

Toch ingebroken?

Alle preventieve maatregelen ten spijt, wordt er helaas soms toch nog ingebroken. Registreer daarom spullen die voor u van waarde zijn, zowel emotioneel als financieel. U vergroot daarmee de kans dat uw spullen na een inbraak weer bij u terecht komen, geeft de politie aan op de website.

(Bron: politie.nl. nu.nl)

Geef een antwoord