waterdruk

Lagere waterdruk in delen van het land om toegenomen waterverbruik op te vangen

In delen van Noordoost Nederland is het waterverbruik door de aanhoudende hitte en droogte momenteel 45 procent hoger dan normaal. Drinkwaterbedrijf Vitens waarschuwt daarom dat huishoudens in delen van Friesland, Overijssel en in de Noordoostpolder de komende dagen mogelijk een lagere waterdruk ervaren.

Verlagen waterdruk

Volgens een woordvoerder van het drinkwaterbedrijf is het verlagen van de druk nodig omdat er momenteel in deze gebieden veel meer water wordt verbruikt dan normaal. In Friesland zal het verlagen van de waterdruk vooral in het zuidwesten, rondom Lemmer, Sneek, Oosterwolde, Appelscha, Bakkeveen, Ureterp, Dokkum, Dongeradeel en de gebieden langs de kust te merken zijn. In Overijssel is dat het geval langs de Overijsselse Vecht en rond Enschede. Ook in de Noordoostpolder in Flevoland krijgen mensen ermee te maken.

Minder krachtige straal

De lagere waterdruk is bijvoorbeeld te herkennen aan een minder krachtige douchestraal, aldus Vitens. Het drinkwaterbedrijf roept mensen op zuinig met water om te blijven gaan en onnodig gebruik te vermijden. Bijvoorbeeld door de auto niet te wassen, niet te sproeien of korter en/of minder vaak te douchen.

Lees ook: maatregelen tegen de warmte en droogte: dit kunt u doen en slim water geven bij aanhoudende hitte.

(Bron: ANP)

Geef een reactie