Kerstversiering ophangen zonder boren of beschadigingen

Voor wie zich graag te buiten gaat aan kerstdecoraties, is december een heerlijke tijd. Maar dan wilt u waarschijnlijk niet voor alles de boormachine tevoorschijn halen. En achteraf ook geen gaten van spijkers of punaises in de muren hebben. Dus hebben we tips verzameld hoe u kerstversiering kunt ophangen zonder boren of beschadigingen.

Hoe hang je een kerstkrans op?

Een kerstkrans kunt u zowel aan een buitendeur als aan een binnendeur ophangen. Maar hoe kan dat, zonder hiervoor te hoeven boren? Daar zijn veel verschillende oplossingen voor. Een snelle en eenvoudige manier is het gebruiken van een kranshanger. Het bovenste gedeelte klemt u over de deur heen en aan het onderste gedeelte komt de kerstkrans te hangen. In een eerder artikel vertellen we welke opties er nog meer zijn.

Zelfklevende haakjes

Voor kerstversieringen die niet te zwaar zijn, zoals kerstsokken, kunt u haakjes aan een zuignap gebruiken. Voor de wat zwaardere decoraties zijn er ook zelfklevende haakjes verkrijgbaar die meer gewicht aankunnen. Let er daarbij wel op dat u een variant kiest die u zonder beschadigingen weer kunt verwijderen.

kerstversiering

Ophangmagneten

Naast zelfklevende haken zijn er ook ophangmagneten te koop. Wanneer die sterk genoeg zijn, kunt u de versieringen ertussen bevestigen, bijvoorbeeld aan een stuk lint. Dit werkt onder andere bij een deur, kast of de zijkant van een tafel. Maar er zijn ook magneethaken verkrijgbaar: haakjes die aan een magneetje bevestigd zijn.

Tape

Aan een oppervlak van bijvoorbeeld kunststof of metaal kunt u kerstversieringen bevestigen met stevig tape. U kunt het wegwerken met een stuk lint of een kleinere decoratie, zodat de tape niet in het zicht is.

Slingerklemmen

Tijdens onze zoektocht zijn we ook slingerklemmen tegengekomen. Deze klemmen kunt u in allerlei hoeken tussen wanden en plafonds klemmen. Zo kunt u er bijvoorbeeld kerstlichtjes, kerstkaarten of kerstversieringen mee ophangen.

Ophangsysteem

Een ophangsysteem kunt u jaarrond gebruiken en geeft u volop flexibiliteit om op allerlei plekken naar wens kerstversieringen op te hangen. Maar ook bijvoorbeeld een schilderij. U bevestigt daarvoor een ophangstrip aan de bovenkant van de muur. Vervolgens kunt u er desgewenst op alle plekken attributen aan bevestigen met draden, waar klemmetjes aan zitten. Op deze manier kunt u bijvoorbeeld ook draden met kerstverlichting naar beneden laten hangen. Of uw kerstkaarten ophangen, door ze met kleine knijpertjes aan de draden te bevestigen.

kerstversiering

Guirlande aan een douchestang

Saskia de Laat, online bekend als Christmaholic, heeft op Instagram een slimme tip gevonden voor het ophangen van een guirlande tussen 2 muren. Ze gebruikt daar een douchestang voor. De stang is eenvoudig op maat te kopen en u klemt hem tussen 2 muren in, zonder dat er geboord hoeft te worden. Bevestig er vervolgens met binddraad een mooie, versierde guirlande aan vast en laat de uiteinden naar beneden hangen.

Bekijk het complete overzicht met wetenswaardigheden, recepten, nieuwtjes en tips over Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw. 

(Bron: Archief, Christmaholic, Arti Teq, wikiHow, Slingerwinkel.nl, 123led.nl. Foto’s: Shutterstock)

Geef een reactie

Reacties (2)

  bijbloem says:

  Ik geloof dat zuignappen niet zijn genoemd?
  Ik gebruik die om lichtslingers aan de binnenkant van het raam op te hangen.
  Bij van die budgetwinkels heb ik er klemmetjes en minizuignapjes gevonden.
  Bij de kringloop vond ik knijpertjes met een kleine magneet.

  Douchestangen gebruik ik al jaren. Bij een poreuze of holle muur is het een oplossing.
  Tweezijdig plakband en tape zou ik mee oppassen. Van muren is het moeilijk te verwijderen.
  Kan je beter zoiets als kleerhangers gebruiken.
  Die zijn in de koude wintermaanden ook geschikt om er een extra gordijn voor isolatie aan op te hangen.

   bijbloem says:

   Een douchegordijnstang kan dus seizoengebonden gebruiken om in de koude wintermaanden een isolatielaag toe voegen.
   Twee magneten kan je ook als klem gebruiken (aan een gordijn bijvoorbeeld).
   Ik heb een set magneetjes die los laten (uit Zweden). Lappen magneet poppen met magneetjes in de pootjes.
   Hema had er ooit een hele serie van.