Kalanchoë ‘lucky bells’

De Kalanchoë ‘lucky bells’ heeft een feestelijke uitstraling, met zijn oranje ‘klokjesbloemen’ en dikke, gekarteld blad en is een gemakkelijk te verzorgen kamerplant.

Standplaats

Geef de ‘lucky bells’ een lekker zonnig plekje. Ook volle zon is geen probleem voor deze zonminnende plant. Qua temperatuur geeft hij de voorkeur aan overdag tussen de 20 en 25 graden en ’s nachts niet kouder dan 15 graden. ’s Winters mag hij, als hij niet bloeit, eventueel wat koeler staan, maar zeker niet beneden de 12 graden.

Water geven

Deze succulente Kalanchoë heeft weinig water nodig, geef dan ook matig water en laat de grond tussen de gietbeurten steeds eerst weer licht opdrogen. In de praktijk zal dat neerkomen op eens in de 2 weken water geven. Tenzij hij op een erg warme plek staat of in de buurt van de verwarming. Dan zal hij net wat vaker water nodig hebben.

Geef in de lente en zomer eens per maand plantenvoeding tijdens het gieten.

lucky bells

Bloei

Vanuit de groene ‘lampionnetjes’ komen fleurig oranje gekleurde bloemkelken tevoorschijn. Als u de uitgebloeide bloemen voorzichtig verwijdert, dan ziet hij er frisser uit, maar voor een langere bloei is het niet noodzakelijk, dus u kunt ze er eventueel ook aan laten zitten.

De eigenlijke bloeiperiode is tussen februari en april, maar vaak zijn ze ook in andere maanden bloeiend te koop.

Verpotten

Voorzie de ‘lucky bells’ elke 2 jaar van een verse laag potgrond of grond voor vetplanten en geef hem dan zo nodig ook meteen een grotere maat pot.

Geef een antwoord