keukengerei

Juiste keukengerei niet bij de hand? Er zijn alternatieven

Juist op het moment dat u bepaald keukengerei nodig heeft, is het in geen velden of wegen te bekennen. Komt u dat bekend voor? U kunt dan ook gebruik maken van alternatieven die (bijna) net zo goed werken en vaak wel vindbaar zijn.

(Glazen) fles als deegroller

De deegroller wordt lang niet door iedereen dagelijks gebruikt. Het kan dus voorkomen dat de roller ergens achterin een kast belandt, maar welke kast is het ook alweer? Geen zorgen, als u iets uit moet rollen kunt u ook een grote, glazen fles gebruiken. Dat werkt ook prima, mits u ‘m eerst afwast, goed afdroogt en daarna bedekt met wat bloem.

U kunt hier overigens ook een fles van ander materiaal voor gebruiken.

Glazen als uitsteekvormpjes

Ook uitsteekvormpjes voor koekjes liggen vaak niet vooraan in de la of kast. Kunt u ze echt niet meer vinden? Pak dan een klein glaasje en maak de bovenkant goed schoon. Hiermee kunt u ook rondjes uitsteken. Dit werkt niet zo goed als uitsteekvormpjes zelf, maar om de kans van slagen te vergroten kunt u wat extra bloem op het deeg en de bovenkant van het glaasje aanbrengen. Zo blijft het deeg minder makkelijk plakken aan het glas.

keukenkastjes ordenen
Lees ook: Overzicht in uw keukenkastjes? Met deze tips lukt het

Keukenpapier als kwastje

Een bakvorm of overschaal invetten gaat het best met een speciaal kwastje. Geen idee waar u dat kwastje heeft gelaten? Een keukenpapiertje is een prima vervanger. Zorg er in het geval van een bakvorm voor dat de boter al een beetje zacht is, want dan kunt u het makkelijker uitsmeren met het papier.

Voedsel in blik als vleeshamer

Door vlees te behandelen met een vleeshamer kunt u het malser maken. De kans is groot dat u ‘m niet dagelijks gebruikt of er helemaal geen heeft. In plaats van deze speciale hamer kunt u ook een vol blik eten gebruiken. Omwikkel de onderkant met keukenfolie en sla er vervolgens mee op het vlees. Zelfde effect.

Schuimspaan als eiersplitser

Jawel, ook voor het splitsen van een ei is speciaal keukengerei: de eiersplitser. Heet u deze ooit in huis gehaald, maar geen idee waar het nu is? U kunt ook een schuimspaan met kleine gaatjes gebruiken. De dooier blijft dan liggen. Als u dit niet vertrouwd, kunt u ook een klein bakje in een grotere bak zetten en proberen daar boven het ei te breken. gebruik bijvoorbeeld een bakje waar u normaal gesproken een theezakje op zou leggen. U kunt ook proberen of het lukt met een zeef.

(Bron: Business Insider, One Good Thing By Jillee, Food Hacks)

Geef een antwoord