tandpasta op een tandenborstel

Hoe vlekken van tandpasta uit kleding verwijderen?

Tijdens het poetsen van de tanden kan het altijd gebeuren dat er een vlek tandpasta op uw kleding terechtkomt. Met alleen water krijgt u die niet weg. We vertellen hoe u tandpastavlekken dan wel het beste kunt verwijderen.

Wacht niet met het verwijderen van tandpastavlekken

Heeft u haast en wilt u de vlek van de tandpasta later pas verwijderen? Dat is af te raden. In veel soorten tandpasta wordt namelijk een bleekmiddel gebruikt, waardoor de vlek zich in de stof kan invreten. Ook zitten er soms rode of blauwe kleurstoffen in, die u ook liever niet te lang op kleding wilt laten inwerken.

Tandpasta wegschrapen

U kunt het grootste deel van de tandpasta gemakkelijk wegschrapen met bijvoorbeeld een lepel of een pasje uit uw portemonnee. Schraap er zonder te hard te drukken mee over de vlek en spoel de lepel of het pasje vervolgens af.

(Af)wasmiddel

Dep de vlek nadat u de tandpasta van uw kleding heeft geschraapt met heet water en wrijf vervolgens in met wat wasmiddel of afwasmiddel. Laat dit even inwerken en spoel na met koud water.

Op uw kleding wilt u tandpasta liever niet krijgen, maar in onderstaande artikel geven we voorbeelden waar u tandpasta juist heel handig voor kunt gebruiken, naast het poetsen van tanden:

tandpasta
Lees ook: Tandpasta is niet alleen goed om tanden mee schoon te maken

Tandpasta verwijderen met groene zeep

Is de vlek wat ouder, dan werkt het goed om hem met groene zeep voor te behandelen. Wrijf de zeep op de vlek en laat dit minstens een half uur intrekken. Vervolgens kunt u het kledingstuk in de wasmachine wassen. Eventueel met wat toegevoegde natuurazijn.

Vlekkenverwijderaar

In plaats van groene zeep, kunt u ook een vlekkenverwijderaar gebruiken om een hardnekkige tandpastavlek te lijf te gaan.

In de droger

Doe een kledingstuk nooit in de droger, wanneer de vlek van de tandpasta nog zichtbaar is. Door de warmte trekt de vlek er dan namelijk nog meer in en die is vervolgens nog maar moeilijk te verwijderen.

(Bron: Nu.nl, HG, wikiHow. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reactie

    InekeGF says:

    Het beste is om een klein beetje tandpasta (ter grootte van een blauwe bes) op je borstel te doen ipv de idioot grote streep tandpasta zoals de commercie ons graag laat zien in de reclames. “Less is more”; je poetst net zo effectief en fris, minder vlekken op kleding ook en lief voor milieu en portemonnee 🤗