Hanenkam: Celosia

Wie van felle kleuren en wat bijzonders houdt, zit goed met de Celosia. Deze vrolijke bloeier brengt maandenlang kleur in de huiskamer.

Celosia

Standplaats

De Celosia wordt veel toegepast als bloemtak in een bos bloemen en als beplanting in de tuin, maar ook voor de huiskamer is deze sierlijke bloeier zeer geschikt. Voor de huiskamer worden de wat compactere soorten gebruikt, die tot maximaal 40 centimeter hoog worden. Celosia groeit van oorsprong op tropische plekken in de wereld en heeft graag een warme en zonnige standplaats. Kou of tocht worden slecht verdragen, dus geef hem wat dat betreft stabiele omstandigheden.

Celosia

Water geven

Houdt de aarde steeds licht vochtig en geef het liefst water op kamertemperatuur. Zeker op een warme en zonnige plek is de waterbehoefte groot. Uitdrogen moet voorkomen worden, maar er mag zeker ook geen laag water in de pot komen te staan.

Tijdens de bloei elke 4 weken plantenvoeding tijdens het gieten geven.

Celosia

Bloei

Zijn felgekleurde bloempluimen maken de Celosia tot zo’n aantrekkelijke kamerplant. Ze zijn er met pluimen in verschillende vormen, van aren tot kammen met kronkels, maar allemaal doen ze wel wat aan een hanenkam denken. Waar hij dan ook zijn Nederlandse naam aan te danken heeft. De kleuren zijn in het oog springend en gaan van felroze tot paars, geel, rood en oranje. Eén exemplaar brengt al de nodige kleur in huis, maar zet er een paar bij elkaar en het effect is helemaal groots. Ze kunnen tot wel 3 maanden bloeien.

Celosia

Geef een reactie