Geef uw meubels een 2e leven met onze cursussen

Zijn uw meubels toe aan een 2e leven of heeft u zin in iets nieuws, dan kunt u aan de slag met onze gratis cursussen meubels opknappen en meubels decoreren!

Cursus meubels opknappen

Met de cursus meubels opknappen leert u hoe u een oude stoel een nieuwe look geeft. Dat kan een stoel zijn de u al bezit, maar u krijgt ook tips waarop u moet letten als u bijvoorbeeld een tweedehands stoel speciaal voor dit doel aanschaft.

Tips en trucs

stoffenNa het uitkiezen van de stoel leert u hoe u ‘m kunt opknappen en onderhouden. De cursus bevat tal van handige tips en trucs op het gebied van schuren, verven, decoreren en alle andere technieken die bij het opknappen van een stoel van pas komen. Hoe gaat u bijvoorbeeld te werk bij het kiezen van de soort stoffering en hoe gaat het vullen van de zitting in z’n werk? In 10 stappen legt Alicia Haring van het Hout- en Meubileringscollege Amsterdam u alles uit.

Cursus meubels decoreren

U kunt uw huis ook opfleuren zonder de meubelstukken helemaal van top tot teen aan te pakken. Dit doet u met de cursus meubels decoreren. Interieurstyliste Saskia Jonker laat u zien hoe gemakkelijk en leuk het beplakken van meubels en andere spullen is.

Originele look

plakkenSaskia leert u bijvoorbeeld hoe u een oud tafeltje met landkaarten beplakt, om hem een originele look te geven. Maar ook alledaagse gebruiksvoorwerpen leert u een nieuw uiterlijk te geven. Zoals bijvoorbeeld een dienblad. Iedereen heeft wel een oud exemplaar in huis, die niet meer mooi is, maar waarvan het zonde is om weg te gooien. Beplak ‘m met behang en papier en u kunt ‘m weer zo leuk maken als u zelf wilt. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld vazen en pennenbakken en uw bloempotten geeft u na deze cursus een compleet nieuwe stijl.

Het volgen van beide cursussen kost u in totaal zo’n 5 kwartier, maar na het opdoen van alle ideeën en de technieken te hebben bekeken kunt u zich dagenlang vermaken met het uitvoeren ervan.

Veel plezier en succes!

Geef een reactie