Duur 02:47
Gepubliceerd op 23 mei 2016

Deel 1: Meubels uitzoeken

Waar moet u op letten als u een meubel uitkiest om op te knappen?

Een geschikt meubel herkent u aan:

  • Houtwormvrij hout
  • Stoffering dat zichtbaar bevestigd is aan het frame
  • Een stevige constructie

Houtworm

Een houtworm vreet hout aan en laat kleine gaatjes in het hout achter. Houtworm kan een houten fame van binnen uithollen en het frame kwetsbaar maken. Vermijd dan ook bij de aanschaf van een meubel, een houten meubel met kleine gaatjes die vaak bij de verbindingen zichtbaar zijn.

Stoffering

Kies voor een stoel waarbij de stoffering zichtbaar bevestigd is aan het houten frame door middel van nietjes of siernagels. Hoe meer stoffering een stoel bevat, hoe moeilijker het is om hem op te knappen. Houd daar dus rekening mee bij het uitzoeken van de stoel.

Stevige constructie

Een stevige constructie van het frame is uit te testen door de stoel op te tillen en stevig neer te zetten. Mocht de stoel wiebelen of bewegen de verbindingen, dan is de stoel mogelijk niet geschikt voor een opknapbeurt.

Met deze voorkennis kunt u naar de rommelmarkt of kringloopwinkel om een geschikte stoel uit te zoeken. In deel 2 gaat het over de volgende stap, namelijk het uit elkaar halen van de stoel. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer