Duur 05:16
Gepubliceerd op 23 mei 2016

Deel 9: Stofferen

Nu het polyether bevestigd is op het frame, kunt u katoen over de vulling spannen. Door vanuit het midden het katoen op te spannen, trekt u alle rimpels uit de stof. Het opspannen van het katoen gebeurt zowel in de lengte als de breedte.

Nieten

Zet de nietjes vast met een nietmachine of tacker. Zet ze er schuin in, zodat ze altijd uit het frame kunnen worden getrokken als de stof toch strakker moet worden opgespannen.

Zonder bobbels

Trek het polyether over het frame, zodat er een mooie ronding ontstaat. Bij de eerste keer opspannen blijven altijd rimpels en bobbels achter. Door de aangebrachte nietjes per zijkant los te halen en opnieuw strak op te spannen, verdwijnen deze oneffenheden. Bij de tweede keer vastzetten zet u de nietjes recht in het hout.

Watten

De tweede laag die u over het katoen aanbrengt is dacron. Dacron is een ander woord voor synthetische watten, een zachte laag voor de zitting. Deze zet u vast met de stof die over de watten wordt gespannen.

Opmeten van de stof

Bij het opmeten van de stof meet u vanaf de onderkant van het frame. Reken altijd 3 cm meer dan de werkelijk lengte en breedte van het frame.

Vastzetten

Zet de stof 2 keer vast met nietjes om te voorkomen dat er bobbels in de voering ontstaan. Het ophechten van de stof doet u opnieuw vanuit het midden. Ter afwerking dekt u het frame aan de onderkant af met een katoenen lapje.

Uw zitting is klaar, nu de rest van de stoel nog! In het laatste deel laat Alicia zien hoe u uw opgeknapte stoel mooi afwerkt. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer