Duur 02:30
Gepubliceerd op 23 mei 2016

Deel 7: Stof uitkiezen

Bij stoffering is de keuze van stof van groot belang. De kwaliteit van de stof staat vermeld op een etiket dat u vindt op de staal van de stof. Stoffen die u koopt bij een speciaalzaak bevatten zeker zo’n etiket. Hierop staat onder meer vermeld uit welk materiaal de stof is samengesteld.

Martindale

Uit het Martindale-getal kunt u opmaken hoe slijtvast de stof is. Hoe hoger het Martindale-getal, hoe minder snel de stof zal slijten.

Patroon

Stoffen met een streep zijn over het algemeen minder goed te stofferen. Strepen zorgen ervoor dat de stof enkel recht gestoffeerd kan worden. Als de stof aan één kant te strak wordt bevestigd, zullen de strepen schuin gaan lopen of gaan golven.

Doorzichtige stof

Doorzichtige stoffen zijn niet geschikt voor stoffering, omdat de voering door de stof heen te zien zal zijn. Daarnaast zijn deze stoffen heel dun en zullen dus snel slijten.

Een stoel moet natuurlijk lekker zitten. Daarvoor is een goede vulling van het grootste belang! In deel 8 kunt u zien hoe u een zitting moet vullen. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer