Even Buurten

Het project Even Buurten van het Nationaal Programma Ouderenzorg is bekroond met een Parel van ZonMw. ZonMw reikt de Parel uit aan projecten die in het oog springen, bijvoorbeeld doordat de resultaten goed uitvoerbaar zijn in de praktijk of doordat het aansluit bij actuele ontwikkelingen. Even Buurten krijgt de Parel omdat het de sociale samenhang in de wijk bevordert.

Even Buurten

Ouderen moeten tegenwoordig steeds langer zelfstandig blijven wonen. Veel van hen willen dat ook graag, maar kunnen daar wel wat extra ondersteuning bij gebruiken. Ze lopen in het dagelijks leven soms tegen problemen aan, die ze zelf niet op kunnen lossen. Even Buurten helpt ouderen boven de 70 jaar uit Rotterdam langer zelfstandig te wonen in hun eigen buurt door een beetje hulp uit de buurt te organiseren.

Maak het verschil

Even Buurten bekijkt samen met de ouderen waar behoefte aan is. De oplossing blijkt in de praktijk vaak verrassend eenvoudig. Met een buurtgenoot boodschappen doen, samen een wandeling maken of deelnemen aan een sociale activiteit in de wijk kan al een groot verschil maken.

Benieuwd hoe het project Even Buurten in Rotterdam er in de praktijk aan toe gaat? Bekijk de video.

Geef een antwoord