Begonia

Begonia conchifolia

Fan van de Pannenkoekplant? Dan is de Begonia conchifolia ook zeker wat voor u. Deze Begonia heeft mooi dik, vrij rond, donkergroen blad, met een vrolijke roodpaarse kern in het midden. Hij wordt ook wel verkocht met de toevoeging Red Ruby of Bull’s Eye aan zijn naam.

Standplaats

Geef de Begonia conchifolia een licht plekje, maar uit de volle zon. Kamertemperatuur is prima voor deze plant. Hij gedijt het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden.

Begonia

Water geven

Laat de grond tussen de gietbeurten steeds licht opdrogen en gebruik bij voorkeur water op kamertemperatuur. Als er water in de pot blijft staan, zullen de wortels gaan rotten, maar de plant mag ook niet geheel uitdrogen.

Geef tijdens de lente en zomer elke 2 weken plantenvoeding tijdens het gieten.

Bloei

Deze begonia heeft vooral sierwaarde door zijn blad, maar kan ook rozewitte bloempjes krijgen.

Begonia

Verpotten

Als u de plant in een vrij kleine pot gekocht heeft, zet hem na de koop dan meteen in een iets grotere pot. Vervolgens kunt u jaarlijks een laagje verse potgrond toevoegen en hierbij als het nodig is weer een groter maatje pot geven.

Snoeien

Het is niet nodig deze begonia te snoeien, maar uitgebloeide bloemen en lelijk geworden blad kunt u wel uit de plant knippen.

Giftig

Het sap van begonia’s is giftig, houd ze dus uit de buurt van huisdieren en kleine kinderen.

Geef een reactie