APK voor seniorenwoningen

Er moet een APK komen voor seniorenwoningen, dit zou de brandveiligheid voor ouderen namelijk vergroten.

Brandveiligheid

Veel woningen van ouderen zijn niet goed beveiligd tegen brand, zo meldde Minister Blok aan de Tweede Kamer. Door fysieke en mentale beperkingen lopen ouderen bij brand ook nog eens meer gevaar, waardoor dit punt hoog op de agenda van de Kamer komt te staan.

Regelmatige controles

Het Instituut Fysieke Veiligheid waarschuwde eerder dat het aantal ouderen dat om zal komen bij een woningbrand de komende jaren zal verdubbelen als er niet beter naar preventie wordt gekeken. Naar aanleiding van deze berichten en de melding van Minister Blok wil de Tweede Kamer een APK voor seniorenwoningen ontwikkelen. Regelmatige controles zou er voor moeten zorgen dat de veiligheid verbetert.

Bewustwording

Onder andere de partijen VVD, PvdA, SP en CDA pleiten ervoor om woningen van risicovolle groepen, zoals hulpbehoevende ouderen, regelmatig te controleren. Zo zou kunnen worden bekeken of alle rookmelders werken en of er bij brand vluchtroutes zijn. Minister Blok zoekt het zelf vooral in bewustwording, een regelmatige check hoeft van hem niet verplicht te worden gesteld.

Brandpreventie

Woningbranden kunnen grote schade aan uw huis, maar ook aan uw gezondheid veroorzaken. Eerder schreven we al een artikel over wat u allemaal kunt doen om brand te voorkomen.

 

Geef een reactie