sportweekend

Winst in Hockenheim, Parijs en Amsterdam: succesvol sportweekend in beeld

Het weekend van 27 en 28 juli 2019 was een fantastisch sportweekend. Ajax pakt de Joahn Cruijff Schaal, Max Verstappen wint op het circuit van Hockenheim en Steven Kruijswijk fietst zichzelf op het podium van de Tour de France. Een verslag in beeld én woord.

Ajax wint eerste prijs van het voetbalseizoen

We beginnen bij Ajax. Vlak voordat in augustus het echte voetbalseizoen wee begint, valt er al iets te winnen voor de teams uit de Eredivisie. We hebben het hier natuurlijk over de Johan Crujff Schaal. Elk jaar strijden de winnaars van de landstitel en van de bekerfinale om deze prijs. In 2019 zijn dat Ajax en PSV. Al in de 1e minuut van de wedstrijd scoort Ajax-speler Kasper Dolberg en in de 2e helft weet Ajax-collega Daley Blind er 2-0 van te maken in de Johan Cruiff ArenA. PSV komt niet tot scoren en kan de eigen prijzenkast dus niet aanvullen. Op 2 augustus 2019 begint de Eredivisie weer met de wedstrijd PEC Zwolle-Willem II.

Het kan zijn dat de spelers die u op 28 juli in actie hebt gezien nog van ploeg wisselen, want de transfermarkt is nog niet gesloten. Clubs uit de Eredivisie hebben nog tot 2 september 2019 de tijd om alles rond te krijgen. In het buitenland wordt de transfermarkt soms eerder gesloten. Zo moeten Engelse clubs voor het einde van augustus uitonderhandeld zijn. Hetzelfde geldt voor Italiaanse teams.

Kasper Dolberg

Kasper Dolberg maakt een veelzeggend gebaar nadat hij de 1-0 heeft gescoord.

Daley Blind scoort

Daley Blind maakt er in de 53e minuut 2-0 van.

Mark van Bommel

PSV-trainer Mark van Bommel is duidelijk teleurgesteld na het verlies van zijn ploeg.

Ajax

De Ajax-spelers zijn echter een stuk vrolijker dan Mark van Bommel bij het in ontvangst nemen van de schaal.

Max Verstappen wordt eerste in Duitsland

Na een aantal testritten moeten de coureurs uit de Formule 1 het op 28 juli laten zien op het circuit van Hockenheim (Duitsland). Het belooft een  zware race te worden. Al vroeg in de wedstrijd begint het te regenen, wat niet per se het favoriete weertype is van veel van de deelnemers. Het maakt het besturen van een auto die zo’n 300 kilometer per uur gaat immers niet makkelijker. Dat heeft ook Max Verstappen geweten. Hij maakt 5 pitstops, maar zijn team maakt bij deze stops niet altijd de goede keuze. Zo krijgt hij 1 keer een paar banden die niet voldoende bestand zijn tegen de regen, waardoor hij 360 graden om zijn as draait. Daarna rijdt hij ook nog een stuk over het gras. Hoewel er dus wat lastige momenten zijn, weet hij wel te winnen. De koploper van het algemeen klassement, de Brit Lewis Hamilton, komt niet voor in de top 5. Verstappen staat nu 3e, maar dit kan nog veranderen. Er moeten nog 10 wedstrijden gereden worden dit seizoen.

MAX Verstappen

Het regent tijdens de race behoorlijk hard in Hockenheim.

crash Nico Hülkenberg

De Duitse coureur Nico Hülkenberg heeft minder geluk in de regen. Hij crasht en zijn wagen moet worden verwijderd van het circuit.

Max Verstappen

Max Verstappen vlak na de finish in Hockenheim.

Steven Kruijswijk bereikt podium van Tour de France

Wielrenner Steven Kruijswijk heeft tijdens de 106e Tour de France een bijzondere prestatie geleverd. Hij eindigt als 3e in het algemeen klassement en mag het podium betreden na de laatste rit in Parijs. Vooraf waren Nederlandse wielerfans vooral teleurgesteld dat Tom Dumoulin niet mee zou fietsen, maar al snel blijkt dat niet alleen deze man voor succes in de Tour kan zorgen. Al vanaf het begin van de 3 weken durende wielerwedstrijd fietst Kruijswijk constant, net als de andere renners uit zijn ploeg Jumbo-Visma. In totaal mogen 3 ploeggenoten van Kruijswijk een touretappe op hun naam schrijven. Kruijswijk zelf wint geen etappe, maar eindigt dus wel als 3e. Een historische prestatie, want op het erepodium van de Tour de France belanden is geen makkelijke opgave.

Naast Kruijswijk is het slechts 8 andere Nederlanders ooit gelukt. Het gaat om Jan Janssen, Joop Zoetemelk, Hennie Kuiper, Johan van der Velde, Peter Winnen, Steven Rooks, Erik Breukink en Tom Dumoulin. Steven Krujswijk heeft al laten weten dat hij  van plan is het Tourpodium nogmaals te betreden.

Steven Kruijswijk

Het was niet altijd even makkelijk, maar Steven Kruijswijk rijdt goed genoeg voor een 3e plaats in de Tour.

Kruijswijk mag uiteindelijk de derde plek van het podium innemen, achter de Brit Geraint Thomas en de Colombiaan Egan Bernal. Bernal is met zijn 22 jaar de jongste tourwinnaar in ruim 100 jaar. Bovendien is hij de eerste Zuid-Amerikaanse winnaar van de Tour de France ooit.

(Bron: ANP, Formule 1 kalender, AD, NOS)

Geef een antwoord