Tourcafé

Beleef het finaleweekend van de Tour de France in het NPO Radio 1 Tourcafé

Fan van de Tour de France en de hitte buiten zat? Kom dan naar het Tourcafé van NPO Radio 1 in Beeld en Geluid te Hilversum. Vanuit dit tijdelijke café kunt u de laatste uitzendingen van NOS Radio Tour de France bijwonen. 

Kom naar het NPO Radio 1 Tourcafé

De Tour de France is de belangrijkste wielerwedstrijd ter wereld en in Nederland live te volgen via tv en NOS Radio Tour de France. Nu de renners bijna in het finaleweekend zijn beland, is de spanning om te snijden, ook in de radiostudio. Deze studio bevindt zich tijdens de laatst tourweek in Beeld en Geluid te Hilversum en wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot het NPO Radio 1 Tourcafé. Iedereen die dit wil kan langskomen om zo samen met andere wielerfans de uitzending bij te wonen. Er zijn nog 2 uitzendingen die u kunt bezoeken: op 26 juli en op 27 juli 2019. Het is handig om u hiervoor op te geven. Zo voorkomt u dat u lang moet wachten op een plekje. In dit café is het overigens lekker cool, zo laat deze tweet van presentator Robbert Meeder zien.

Spannend laatste tourweekend

De Tour de France start in 2019 op 6 juli en komt op 28 juli ten einde op de Champs-Élysées in Parijs. De huidige aanvoerder van het algemeen klassement is de Fransman Julian Alaphilippe. Hij draagt al een tijdje het geel en hoopt deze trui natuurlijk vast te houden tot na de slotetappe. Dit zou hem de eerste Franse tourwinnaar maken in meer dan 30 jaar. Het verschil met de nummer 2, de Colombiaan Egan Bernal, is 1,30 minuten. Dat lijkt lang, maar in het wielrennen kan een klein incident er al voor zorgen dat deze voorsprong in rook opgaat. De rest van de top 5 bestaat uit de Brit Geraint Thomas, de Nederlander Steven Kruijswijk en de Fransman Thibaut Pinot.

Kansen van Steven Kruisjwijk

Steven Kruijswijk doet in 2018 ook al goede zaken in Frankrijk, als hij als 5e eindigt in het Tour-klassement. Dit jaar ligt een podiumplek in het verschiet voor hem, mits hij het gat van 8 seconde op Geraint Thomas weet dicht te rijden. Dit is geen makkelijke opgave, maar met een beetje geluk niet onmogelijk. De 19e etappe van de Tour de France moet meer duidelijkheid geven over de kansen voor Steven Kruijswijk. Deze etappe is vanaf 14.00 uur bij te wonen in het Tourcafé of vanaf diezelfde tijd te zien op NPO 1.

(Bron: NOS, website Tour de France)

Geef een antwoord