Zandvoort

Vele raceliefhebbers grijpen naast kaarten voor de Formule 1 op Zandvoort

Dat de Formule 1 in Nederland op het circuit van Zandvoort leeft, blijkt wel. Volgens sportief directeur Jan Lammers zijn er ruim een miljoen kaarten aangevraagd door raceliefhebbers voor de eerste race op het circuit in 2020.

Een miljoen aanvragen

De Formule 1 keert na een afwezigheid van 35 jaar terug met een Grand Prix op het circuit in Zandvoort. Dagelijks is er plaats voor zo’n 105.000 toeschouwers, dus veel aanvragers grijpen naast kaarten. Lammers: “We wisten dat het populair was, maar meer dan een miljoen is waanzinnig. De zondag hadden we wel 6 keer kunnen uitverkopen.”

Mensenmassa

De organisatie kijkt nog of de capaciteit een beetje kan worden uitgebreid. “Maar het moet voor de andere bezoekers wel aangenaam blijven,” zegt Lammers. Dat zullen de inwoners van Zandvoort en de NS met hem eens zijn, want er zijn al zorgen of de kustplaats de mensenmassa rondom de race überhaupt wel aankan.

Duurste kaartje

Geïnteresseerden hebben zich moeten inschrijven en degenen die sowieso een kaart bemachtigen, krijgen daar dinsdag 23 juli 2019 bericht van. Een dag later volgt een betaal-link. Het duurste kaartje is voor een plekje op de hoofdtribune met zicht op het rechte stuk met start en finish en kost op de racedag 448 euro.

Volgens Lammers kunnen er nog kaarten vrijkomen als mensen niet aan hun betaalverplichting voldoen.

Lees ook: Max Verstappen en zijn 14 voorgangers in de Formule 1.

(Bron: ANP)

Geef een reactie

Reactie

    oosterwijck says:

    Natuurlijk kan Zandvoort die mensenmassa niet aan en kan de NS niet voldoende mensen transporteren. Ook het circuit is niet geschikt voor formule 1 races. Dat was 35 jaar geleden al duidelijk. Daarom zal het de eerste paar keer tot grote ergernis en chaos leiden, uitmonden in protesten om daarna een grote flop worden. Dat zal de geldwolf prins een zorg zijn. Alle renovatiekosten komen op kap van de belastingbetaler, evenals alle extra kosten van toezicht en verkeersproblemen. De winst van de entree gelden en inschrijfgelden zijn voor de geldwolf prins. Zoals hij ook met de winst van zijn 350 huurwoningen in Amsterdam is gaan lopen. Ook daar heeft de hele stad last van dat ventje.