Zandvoort Formule 1

Zandvoort investeert 4 miljoen om de terugkeer van Formule 1 mogelijk te maken

De komst van de Formule 1 lijkt een stap dichterbij. De gemeenteraad van Zandvoort heeft dinsdag 26 maart 2019 unaniem ingestemd met een investering van 4 miljoen euro. Het merendeel van de investering wordt gebruikt om het circuit goed bereikbaar te maken. Dus voor wie hoopt Max Verstappen nog eens in Nederland een Grand Prix te zien rijden, gloort er serieus licht aan de horizon.

Dutch Grand Prix

De 4 miljoen euro die de gemeente investeert is de enige overheidssteun waarop het circuit kan rekenen. De provincie en rijksoverheid hebben aangegeven verder niet financieel bij te willen dragen aan de terugkeer van de Formule 1. Als het aan de directie van het circuit ligt, wordt de Dutch Grand Prix het duurzaamste race-evenement ter wereld. Dit is één van de reden waarom uiteindelijk ook GroenLinks in Zandvoort akkoord is gegaan met de investering.

Verkeersdrukte

Naast euforie over de race, zijn er ook zorgen. De wegen naar Zandvoort zitten op een zonnige dag nu al verstopt. Met de verkeersdrukte rond de Formule 1, wordt dat alleen maar erger. Daarom gaat het overgrote deel van de investering door de gemeente zitten in een verkeersplan. En dat is goed nieuws, want ook al komt de Formule 1 niet naar Nederland, dan is de bereikbaarheid van Zandvoort en omgeving in ieder geval verbeterd.

Zandvoort internationaal op de kaart

Hoewel nog onzeker is of de Formule 1 daad werkelijk naar Nederland komt, geeft Zandvoort met deze stap aan er zich op voor te bereiden. “Zandvoort gaat Formule 1 ademen en uitstralen. Dit is iets groots en iets moois waar we trots op kunnen zijn”, zegt verantwoordelijk wethouder Ellen Verheij-de Haas. De komst van de grand prix zet Zandvoort internationaal weer op de kaart, denkt de gemeente. Zandvoort profiteert nog steeds van de laatste grand prix die in 1985 is verreden. Formule One Management Group besluit zeer binnenkort definitief of de Formule 1 weer naar Nederland komt.

(Bron: ANP/NOS/RTL Nieuws)

Geef een antwoord

Reactie

    oosterwijck says:

    De Nederlandse politiek zal het prinsje helpen aan een mooi bedrijf, zonder dat het hem veel geld kost. Begonnen wordt met 4 miljoen van de Gemeente Zandvoort en als er niet teveel protesten komen zal dat bedrag vertienvoudigd worden naar 40 miljoen van de Staat der Nederlanden. Het is natuurlijk jammer als dat prinsje zelf moet investeren uit zijn vermogen, dat hij verdiend heeft met, zijn inkomsten uit het familiekapitaal (erfenissen en belastinggeld) en zijn huisjesmelken bedrijf in Amsterdam, waar hij miljoenen per jaar mee verdiend. Dat kunnen we beter de bevolking laten betalen uit belastingopbrengsten. Dat de bevolking daarvoor: geluidsoverlast, stankoverlast, verkeersoverlast, terug krijgt is niet belangrijk. De Gemeente Zandvoort heeft eerder dit circuit gesloten, vanwege de overlast, maar verklaren nu dat die overlast maar 3 keer per jaar is. Ik kan U nu al zeggen dat die overlast 30 keer tot 50 keer per jaar is.