Formule 1

Formule 1 terug op Nederlandse bodem?

Rond racende Formule 1 bolides door de straten van Amsterdam of Rotterdam? De kans is aanwezig. Website motorsport.com meldt dat de nieuwe commerciële baas van de Formule 1, Sean Bratches, onlangs een bezoek aan Nederland gebracht heeft om te bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Nederland hoog op verlanglijst

Bratches heeft recentelijk al verklaard dat er maar liefst 40 nieuwe mogelijke circuits of locaties worden overwogen, maar volgens motorsport.com staat Nederland hoog op het verlanglijstje van de nieuwe eigenaren van de F1. Sinds Max Verstappen deelneemt, is de koningsklasse van de autosport hier weer enorm in populariteit gestegen.

Stratencircuit in Amsterdam of Rotterdam

De voorkeur van Bratches gaat volgens motorsport.com uit naar een race op een stratencircuit in een grote stad als Amsterdam of Rotterdam. Tijdens zijn bezoek aan Nederland heeft hij onderzocht of hij zo’n groot evenement hier van de grond kan krijgen. Logistiek gezien zitten er immers behoorlijke haken en ogen aan een race in een drukke stad. In Rotterdam is er al wel wat ervaring mee, vanwege de Formule 1-events die er de laatste jaren gehouden zijn.

Max Verstappen is voor

De laatste Formule 1-race in Nederland is in 1985 verreden, op het circuit van Zandvoort. Zowel het circuit van Zandvoort als Assen is naar verluidt meer dan bereid om (opnieuw) gastheer te zijn van een Nederlandse Grand Prix. Volgens AD heeft het Zandvoortse circuit zelfs al een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren en lobbyt eigenaar prins Bernhard Junior flink om het mogelijk te maken. Max Verstappen heeft wel oren naar een Nederlandse Grand Prix. Tegenover AD zegt hij erover: “Voor eigen publiek rijden, dat blijft toch altijd het mooiste. Als je dat enthousiaste publiek ziet, dat massaal voor jou gekomen is. Ja, dat geeft je gewoon energie.”

Wat denkt u, gaat het ervan komen?

(Bron: motorsport.com, ad.nl, formule1.nl)

Geef een antwoord