Formule 1

Formule 1 in Nederland weer een stapje dichterbij

Voor wie droomt van Max Verstappen die een grand prix in Nederland rijdt: de terugkomst van de Formule 1 in Nederland is weer een stapje dichterbij. Formula One Management Limited (FOM) heeft op de voorlopige kalender van 2020 een plek ingeruimd voor een grand prix in Nederland.

Zandvoort heeft de voorkeur

Bronnen bij de afsluitende race in Abu Dhabi hebben tegenover de website Formule1.nl gezegd dat Zandvoort daarbij de voorkeur geniet. Mocht het in Zandvoort niet lukken, dan krijgt Assen de kans. Onlangs is al bevestigd dat Vietnam in 2020 op de F1-kalender komt. Nederland kan de 2e nieuwe ‘stop’ worden. De race wordt in dat geval gepland voor mei, schrijft Formule1.nl. 35 jaar na de laatste Formule 1-race in Nederland.

Diverse aanpassingen nodig aan circuit Zandvoort

Zandvoort heeft vanwege de historie en nabijheid van Amsterdam de beste papieren. De FOM heeft circuit-eigenaar prins Bernhard van Oranje eerder al per brief op de hoogte gebracht. Voor een grand prix-race in Zandvoort een feit is zijn er diverse aanpassingen nodig om aan de strenge noodzakelijke eisen van de internationale autosportfederatie (FIA) te voldoen. Daarvoor is Van Oranje op zoek naar financiers. Hij schat de totale kosten voor het organiseren van een grand prix op 30 tot 40 miljoen euro.

(Bron: ANP)

Geef een antwoord

Reactie

    oosterwijck says:

    De massa wordt weer gebruikt om persoonlijke financiele belangen van een individu te verwezenlijken. Prins Bernard Junior is eigenaar van het circuit en wil daar graag grof geld mee verdienen, door het weer in gebruik te nemen, voor een: vervuilende, geluidsoverlast, verkeersoverlast, veroorzakende en onnodige nutteloze bezigheid her in te voeren. Besef, hoe vervuilend deze sport is voor uw gezondheid en het milieu. Iedereen weet dat de toegangswegen tot het circuit ontoereikend zijn voor de toeloop van die toeschouwers. Iedereen weet dat de politie overbelast wordt met het beheersen van de verkeersoverlast en dat die kosten worden afgewimpeld op de belasting betaler, terwijl de organisator van die nutteloze sport zijn zakken vult met toegangsgelden en sponsorgelden. Iedereen weet dat de omwonenden elk weekend (geluid)overlast ondervinden van alle verkeer op weg naar het circuit en op weg naar huis. Lieve goedwillende mensen, laat je niet manipuleren en wijs dit milieumisdrijf radicaal af. Bovendien: dit kleine landje heeft al een circuit, in Assen (Drente)