Formule 1

Formule 1 definitief terug naar Nederland

De kogel is dan eindelijk door de kerk: de Formule 1 komt na 34 jaar weer terug naar Nederland. Dat is zojuist bekend gemaakt tijdens een persconferentie. het circuit van Zandvoort wordt de nieuwe locatie en de eerste race staat voor 2020 op het programma. 

Zandvoort weer Grand Prix-circuit

Er wordt al lange tijd gespeculeerd over de terugkeer van de Formule 1 naar Nederland. In eerste instantie lijkt het vooral toekomstmuziek, maar als de gemeenteraad van Zandvoort 4 miljoen beschikbaar stelt om de races te realiseren, wordt het opeens concreet. Nu is het dus echt definitief en komt het Formule 1-circus voor het eerst in 34 jaar weer naar Nederland.

Omdat Zandvoort erbij komt, moet er natuurlijk ook een locatie afvallen. In dit geval gaat het om de Grand Prix-locatie in Spanje.

Zorgen

Hoewel Nederlandse Formule 1-fans vast blij zijn met deze beslissing, zijn er ook zorgen. Vermoedelijk zal de race in Zandvoort duizenden bezoekers trekken, en dat kan het kleine dorpje logistiek eigenlijk niet aan. De NS heeft al laten weten dat het op het spoor sowieso en probleem wordt en ook op de weg worden opstoppingen verwacht. Op een mooie dag staan er nu al veel files, laat staan als er dan ook nog een Formule 1-race op het programma staat.

Volgeboekte hotels

De eerste Formule 1-race op Zandvoort wordt vermoedelijk begin mei 2020 gereden. Wilt u hierbij zijn en woont u niet om de hoek? Dan zult u bij iemand in de buurt moeten overnachten, want alle hotels zijn nu al volgeboekt.

(Bron: acrhief, AD)

Geef een reactie

Reactie

    oosterwijck says:

    Bijna 35 jaar geleden werd het circuit van Zandvoort gesloten, vanwege geluidsoverlast, verkeersoverlast en luchtverontreiniging en niet op de laatste plaats de onveiligheid voor de coureurs op het totaal verouderde circuit. Ik heb de beelden nog op het netvlies van een coureur die levend verbrand in zijn omgeslagen racewagen, omdat de hulpdiensten er niet bij konden komen. Dan hebben we het meteen over de onveiligheid nu, op het circuit. Dat voldoet geheel niet meer aan de eisen. Nu, 35 jaar later, op een moment, dat alle milieu eisen verzwaard zijn, is het ineens mogelijk het circuit weer in gebruik te nemen. We zullen zien, dat de overheid straks weer bijspringt met vele honderden miljoenen om de toegangswegen te verbeteren, de treinverbindingen te verbeteren en de veiligheid op het circuit, inclusief parkeergelegenheden te verbeteren, dat alles op kosten van de belastingbetaler. Het Oranje prinsje moet namelijk in alles zijn zin krijgen. En dat de plaatselijke bevolking weer opnieuw overlast heeft, zal een rotzorg zijn. Ik hoop dat de burgemeester van Zandvoort, met pek en veren verjaagd gaat worden en dat de rust daarna wederkeert.