Uitgelote Vierdaagse-lopers krijgen 2e kans op startbewijs

Voor het eerst in de 102-jarige geschiedenis van Vierdaagse van Nijmegen komt er een 2e kans voor de wandelliefhebbers die geen startbewijs hebben bemachtigd bij de loting eind maart 2018.

Loting onvermijdelijk

De belangstelling voor het lopen van de Vierdaagse is volgens de organisatie ook dit jaar weer gegroeid, ondanks een fikse verhoging van het inschrijfgeld met 16 euro. Tegen de prijsverhoging is flink geprotesteerd, maar het heeft niet gezorgd voor minder inschrijvingen. Dit jaar hebben 51.130 liefhebbers zich ingeschreven. Sinds 2017 is het maximum aantal deelnemers verhoogd naar 47.000, maar dat is dus nog steeds niet voldoende om aan de belangstelling te voldoen. Meer dan 47.000 wandelaars is volgens de organisatie om veiligheidsredenen niet mogelijk, dus een loting is onvermijdelijk.

Niet verzilverde kaarten

Mensen die de Vierdaagse al een keer succesvol hebben voltooid, degenen die al 2 jaar achter elkaar zijn uitgeloot en kinderen die dit jaar 12 worden hoeven niet mee te doen met de loting. In totaal hebben 38.443 mensen direct recht op een startbewijs. Van degenen die wel aan de loting hebben meegedaan hebben in totaal 4130 wandelaars achter het net gevist. Zij krijgen maandag 23 april een nieuwe kans om alsnog aan het felbegeerde startbewijs te komen. De organisatie geeft 1744 kaarten vrij, die sinds de loting niet zijn verzilverd. Het gaat om kaarten van inschrijvers die alsnog afgezegd hebben of waarvoor niet op tijd betaald is. Elk jaar blijven er om deze redenen veel starterskaarten ongebruikt liggen. Dit tot boosheid van de lopers die uitgeloot zijn, maar dit jaar gaat dat dus anders. De ruim 4000 gegadigden kunnen maandag met een persoonlijke code via internet een poging wagen om één van de 1744 vrijgekomen kaarten te bemachtigen. “Totdat de kaarten op zijn”, aldus een woordvoerster van het bestuur.

De 47.000 wandelaars gaan dit jaar op 17 juli van start met de Vierdaagse.

Lees meer over de geschiedenis van de Vierdaagse van Nijmegen. 

(Bron: ANP, 4daagse.nl)

Geef een reactie