Tour de France

Tour de France populair door Nederlands succes

De Tour de France is aanbeland in de slotweek en dat blijft niet onopgemerkt in Nederland. De etappes van de wielerronde worden bijzonder goed bekeken in ons land. De bergetappe van 25 juli 2018 verslaat zelfs het NOS Journaal van 20.00 uur. De reden van het kijksucces? Die is vermoedelijk te zoeken in het feit dat Tom Dumoulin zulke goede zaken doet.

Topprestatie van Dumoulin

De Tour de France begint op 7 juli 2018 en finisht op 29 juli 2018 op de Champs-Élysées in Parijs. De aanvoerder van het klassement is de Brit Garaint Thomas, maar onze landgenoot Tom Dumoulin staat op de 2e plek. Een knappe prestatie, zeker omdat hij eerder dit jaar ook al een succesvolle Giro d’Italia rijdt. Kenners en critici hebben voor de start van de Tour zo hun twijfels of Dumoulin het allemaal wel aankan. Inmiddels blijkt dat hij zich prima red in het bloedhete Frankrijk en dat lijken veel landgenoten met eigen ogen te willen zien. Zeker sinds de afloop van het WK Voetbal worden de etappes en de aanverwante programma’s van de NOS goed bekeken. Elke dag staan ze wel in de kijkcijfer top 10. De wedstrijd van 25 juli, een ultrakorte bergetappe van 65 kilometer, wordt door meer dan 1,4 miljoen mensen gezien. Dat is bijzonder goed voor de zomerperiode.

Dit eet een topwielrenner

Ook vandaag, op 26 juli 2018, wordt er weer gekoerst. Uiteraard zal Tom Dumoulin aan de start staan en proberen om zijn achterstand op Garaint Thomas te verkleinen. Om zo’n prestatie te kunnen leveren, is het van levensbelang dat hij genoeg eet. Dit is zijn dieet tijdens de Tour:

Ontbijt

Tijdens het fietsen

  • Speciale gelletjes
  • Repen
  • Rijstcake gevuld met banaan, chocolade of pindakaas

Na de finish

  • Rijstsalade met komkommer, feta, tomaat, ei en kikkererwten.

Een dan is het ook nog een diner

  • Focaccia met uit en tomaat als voorgerecht
  • Steak met aardappelen en groente als hoofdgerecht
  • Panna cotta als toetje

Bent u benieuwd wat er op 26 juli 2018 gaat gebeuren tijdens de 172 kilometer lange rit van Trie-sur-Baise naar Pau? Zorg dan dat u rond 14.00 uur afstemt op NPO 1, want daar wordt de wedstrijd live uitgezonden.

(Bron: de Volkskrant, NOS, Algemeen Dagblad)

Geef een reactie