Tour de France

Tour de France editie 2019 staat nu écht voor de deur

De wielerkoers aller wielerkoersen, de Tour de France, gaat op 6 juli 2019 weer van start. Een aantal grote namen uit de sport doen dit jaar niet mee, maar er is alsnog genoeg om voor te juichen. Dit juichen doet u tijdens deze editie overigens het best vanuit het speciale Tourcafé in Beeld & Geluid te Hilversum, dat op 20 juli haar deuren opent.

Toppers ontbreken

‘Kan de Tour de France de ‘kaalslag onder de beste renners’ nog opvangen?’ kopt de Volkskrant nadat bekend wordt dat zowel tourwinnaar Chris Froome én Nederlands wielerhoop Tom Dumoulin de Tour de France niet zullen fietsen.

Genoeg reden om tour te volgen

Hoewel het natuurlijk jammer is dat zij niet meefietsen, zijn er genoeg andere renners die ook de moeite waard zijn om te volgen. Zo fietst de Nederlander Bauke Mollema de tour wel. Hij draait al even mee in de wielerwereld en weet vaak hoog te eindigen tijdens. Zo wordt hij eerder dit jaar 5e tijdens de Ronde van Italië en eindigt hij in 2015 als 7e tijdens de Tour de France. Uiteraard gaat hij tijdens deze tour ook voor een hoge notering. Ook Steven Kruijswijk, die tijdens de Tour van 2018 als 5e eindigt, doet dit jaar weer mee. verder rijdt de nummer 1 van vorig jaar de Brit Geraint Thomas, ook weer mee. Genoeg om naar uit te kijken, dus.

Tourcafé in Beeld & Geluid

De gehele Tour de France is te volgen via de tv of radio. Ook kunt u in de laatste week van de tour, van 20 tot en met 27 juli, langskomen in het Tourcafé in Beeld & geluid te Hilversum. U kunt hier live de uitzending van het radioprogramma NOS Radio Tour de France bijwonen, waarin presentatoren Robbert Meeder en Gert van ’t Hof samen met oud-wielrenners de koers op de voet volgen. Lijkt het u leuk om langs te komen in het Tourcafé? Dan kunt u zich het best opgeven via dit formulier op de website van NPO Radio 1. U voorkomt zo dat u lang moet wachten.

(Bron: NPO Radio 1, NOS, AD, de Volkskrant)

Geef een antwoord