Tour de France

Route Tour de France 2018 gepresenteerd

De route van de Tour de France van 2018 is bekend. De organisatie van de wielerkoers der wielerkoersen heeft een op papier spannend parcours gepresenteerd.

Tour de France vol uitdagingen

Het spannende zit ‘m met name in de vele hinderlagen die de Tour van 2018 kent. Dat wil zeggen dat de wedstrijd veel momenten kent waarin renners kunnen aanvallen of het peloton kunnen ontregelen. Ook wordt er natuurlijk weer geklommen door de Franse bergen. Zo staat er een zware bergetappe door de Alpen op het programma en wordt er 65 kilometer geklommen op de Col de Portet, een berg die nog nooit eerder onderdeel is geweest van de Tour de France. 65 kilometer is voor Tour de France-begrippen een vrij korte klim, want de meeste etappes zijn 100 kilometer of langer. Dat de tocht over de Col de Portet kort is, betekent overigens niet dat ‘ie daardoor minder zwaar is. Het tegendeel is waar, weet sportjournalist Thijs Zonneveld te vertellen in het Algemeen Dagblad. Ook zit er een etappe in de Tour van 2018 waarin renners meer dan 20 kilometer lang over kasseien moeten rijden. Hieronder ziet u een foto van de route die gereden gaat worden.

Tour

Slecht nieuws voor Dumoulin

De route is overigens geen goed nieuws voor Nederlands wielerhoop Tom Dumoulin. Er zit namelijk maar 1 individuele tijdrit – Dumoulins specialisme- in de route van 2018 en die is nog eens heuvelachtig ook, iets waar Dumoulin niet dol op is. Of hij aan de start van de 105de editie van de wielerwedstrijd zal verschijnen, is dan ook nog maar de vraag. Volgens Thijs Zonneveld is de kans groot dat hij wacht op de bekendmaking van het parcours van de Giro d’Italia en dan een keuze maakt.

(Bron: Algemeen Dagblad, de Volkskrant, ANP)

Geef een antwoord