Dokter Teds Spreekuur

Spreekuur van Dokter Ted geopend voor nieuwe medische vraagstukken

In Dokter Teds Spreekuur geeft dokter Ted van Essen in diverse video’s op MAX Vandaag uitleg en extra informatie over uiteenlopende medische onderwerpen. Na de zomerse kwalen, komen in deze nieuwe 10-delige reeks algemenere onderwerpen als rugklachten, doofheid, botontkalking, de overgang en blauwe plekken aan bod.

Veelvoorkomende kwalen

Vanuit zijn oude spreekkamer geeft dokter Ted antwoord op uiteenlopende medische vraagstukken. In de zomer van 2021 besprak hij in het spreekuur zomerse kwalen. In deze nieuwe reeks is er aandacht voor veelvoorkomende kwalen waar dokter Ted in de afgelopen jaren vaak vragen over kreeg. In de video’s geeft hij uitleg over de kwaal en komt met oplossingen, met zeer praktische en direct toepasbare tips. En we gaan de straat op om voorbijgangers te vragen over hun ervaring met de verschillende kwalen. Onderwerpen die aan bod komen zijn: doofheid, botontkalking, de overgang, blauwe plekken, brandend maagzuur, hartklachten, blaasontsteking, staar en eczeem. Dokter Ted begint de reeks met uitleg en tips over rugklachten.

Over dokter Ted van Essen

Ted van Essen was tot december 2015 huisarts in Amersfoort. Hij deed wetenschappelijk onderzoek in het UMC Utrecht naar de griepprik en zet zich hiervoor nog altijd actief in. Dokter Ted geeft in Nederland en andere Europese landen lezingen over de griepvaccinatie, vanuit zijn lidmaatschap van de European Scientific Working group on Influenza en is toezichthouder bij verschillende gezondheidscentra. Daarnaast schuift hij regelmatig aan bij Tijd voor MAX, schrijft hij voor MAX Magazine en maandelijks een column voor MAX Vandaag.

De nieuwe reeks van Dokter Teds Spreekuur is vanaf dinsdag 11 januari 2022 wekelijks te zien hier op MAX Vandaag.

Geef een reactie

Reactie

    Dolphine says:

    Heb in April vorig jaar COVID gehad. Bleef klachten houden. Volgens huisarts moest ik meer geduld hebben. Nu na 10 maanden blijkt dat ik verzekeringstechnisch geen recht meer heb op het postcovidfysio programma. Dat moet starten binnen 6 maanden na positieve start……. Hoe zit dat?