Duur 03:18
Gepubliceerd op 11 januari 2022

Dokter Teds Spreekuur: rugklachten

In Dokter Teds Spreekuur geeft dokter Ted van Essen in diverse video’s op MAX Vandaag uitleg en extra informatie over uiteenlopende medische onderwerpen. Na de zomerse kwalen, komen in deze nieuwe 10-delige reeks algemenere onderwerpen aan bod. Deze keer: rugklachten.

Rugklachten

Rugklachten komen heel veel voor, bijna iedereen heeft er wel eens last van. Die klachten zijn lang, lang geleden begonnen, toen we rechtop zijn gaan lopen. De druk op onze wervelkolom is daarmee veel groter geworden. Daarnaast zijn we onze rug ook zwaarder gaan belasten door werk of stress. De pijn kan zitten in de spieren, wervels en tussenwervelschijven. Het kan spontaan ontstaan. Waar de pijn vandaag komt is vaak niet duidelijk. Gelukkig gaat in veel gevallen de pijn vanzelf weer over. Maar wat als het niet vanzelf overgaat? Bekijk voor de tips de video.

Dinsdag 18 januari 2022 heeft dokter Ted het in Dokter Teds Spreekuur over brandend maagzuur.

Geef een antwoord

Reacties (2)

  Jannyschurer says:

  Geachte dokter Ted,

  Ik gebruik al jaren Esomeprasol voor brandend maagzuur, bij maag onderzoek was gebleken dat mijn maagwand irritatie had dit is nu weg ben wel van 40 mg naar 20 mg gegaan heb ik een doorbraak dan neem ik een tablet extra.
  Heb geprobeerd om te stoppen met voorzichtige afbouw, dus dan om de dag een tablet maar krijg dan erg zuurgraden terug, ik wil graag stoppen met het middel, maar dat lukt me dus niet is er misschien ook een ander middel wat niet zo schadelijk is.

  Met vriendelijke groet,
  Janny Schurer.

   Dokter Ted says:

   Beste mevrouw Schurer,
   Dat valt inderdaad niet mee. Toch is het een goed idee om te proberen die maagzuurremmer te stoppen. Op Thuisarts kunt u daar goede informatie over vinden: https://www.thuisarts.nl/maagklachten/ik-wil-misschien-stoppen-met-maagzuur-remmers. Als dat onvoldoende is, zou ik u zeker adviseren om het met de huisarts te bespreken.

Bekijk ook

Meer