Overstap naar nieuwe zorgverzekeraar niet populair

Dit jaar stappen naar verwachting veel minder mensen over naar een andere zorgverzekeraar dan vorig jaar, aldus vergelijkingswebsite ZorgKiezer.nl.

Beperkte stijging zorgpremies

In 2014 wisselden ruim één miljoen mensen van zorgverzekeraar. Dit jaar valt nog niet te zeggen hoeveel het er precies worden, maar het staat vast dat het er veel minder worden, aldus Peter Ruys van ZorgKiezer.nl. Tot aan de Kerst was het aantal overstappers al 20% lager dan vorig jaar.

De daling komt vooral doordat het thema zorgverzekering dit jaar veel minder leefde dan in 2014. “Vorig jaar werd veel gediscussieerd over bijvoorbeeld de vrije artsenkeuze. Dat soort onderwerpen waren dit jaar veel minder aan de orde. Daarnaast gingen de zorgpremies met gemiddeld 3 procent omhoog. Dat is een beperkte stijging vergeleken met andere jaren.”, aldus Peter Ruys.

Minder reclames

Zorgverzekeraars zijn dit jaar ook veel terughoudender geweest met hun marketingcampagnes. Ze gaven ruim 8% minder uit aan reclames op televisie, radio en internet dan in 2014.

Consumenten hebben op oudjaarsdag nog tot middernacht om over te stappen en volgens Peter Ruys wordt die termijn optimaal benut. “Er zijn mensen die letterlijk om twee voor twaalf nog besluiten om over te stappen.”

Wilt u toch overstappen? In ons eerder verschenen artikel Overstappen naar een nieuwe zorgverzekering geven we u handige tips.

Geef een reactie