zorgpremie

De zorgpremies van 2018 zijn bekend

De zorgverzekeraars hebben de premies van 2018 bekend gemaakt en wat blijkt? Ze zijn in de meeste gevallen niet zo fors gestegen als vooraf gedacht. Wij zetten de premies van 2018 voor u op een rij.

Geen forse premiestijgingen

Voormalig minister van Volksgezondheid Edith Schippers zegt tijdens Prinsjesdag 2017 nog dat Nederlanders rekening moeten houden met een premiestijging van 6 euro per maand. Niet veel later besluit het nieuwe kabinet om de eigen bijdrage van 385 euro per jaar niet te verhogen, waardoor de verwachting is dat de zorgpremies nóg verder zullen stijgen. Gelukkig blijken beide scenario’s onwaar nu veel zorgverzekeraars naar buiten zijn gekomen met de definitieve premies voor 2018. Wie verzekerd is bij 1 van deze maatschappijen, betaalt maximaal 3,40 meer voor een basisverzekering.

Zorgverzekeraar Premie 2018 Premie 2017 Verschil op jaarbasis
CZ 116,25 112,85 + 3 procent
VGZ 116,20 112,95 + 3 procent
Zilveren Kruis Achmea 119,45 117,45 + 2 procent
Menzis 119,00 119,00 0 procent
DSW 107,50 108,00 – 0, 5 procent
Ditzo 102,95 100,95 + 2 procent
Delta Lloyd 110,01 114,80 + 3 procent

Alle premies bekend

Inmiddels zijn de premies van alle zorgverzekeringsmaatschappijen bekend. U kunt nu de keuze maken om over te stappen naar een andere partij, als die voor u voordeliger is. Bent u van plan om dit te doen?

(Bron: independer.nl, NOS, de Gelderlander)

Geef een reactie

Reacties (2)

  Hanneman says:

  Of ik van zinne ben over te stappen? Dat is eigenlijk vragen naar of ik al of niet wil meedoen aan de zorgpremiekermis? Nee. Ik wil er niet aan meedoen. Ik ben van mening dat met gezondheid en welbevinden niet zou mogen worden gedold. En dat doet de zorgmarkt. Ik zie geen lieve dokters of mooie zusters meer. Ik zie geen zorgers meer maar kostverdieners. Het is linksom én rechtsom een kwestie van betalen. Dat de ene supermarkt aardappelen aanbiedt voor negen dubbeltjes en alle andere dat doen voor een gulden maakt niet dat ik omfiets. Je moet gewoon je boodschappen doen, halen wat je nodig hebt. Want waar je misschien een dubbeltje kunt verdienen met de aardappelen leg je twee dubbeltjes toe op de bloemkool van die dag. Dit hoger lager spel met premies – en alle andere feestelijke aanbiedingen – horen mij te zeer bij de handel. En ik ben fundamenteel tégen. Zorgverzekeraars hebben vast hele nette mensen in dienst maar zijn zelf van nature niet netjes. Dat is met winstjagers wel vaker zo. Ik wil dus helemaal geen zorgverzekering. Maar je moet! Kiezen uit kwaden. Als je dat niet naar behoren doet komt justitie langs. Ik betaal dus keurig maandelijks mijn premie en verder hoop ik er maar het beste van. Niet alleen voor mij, vooral ook voor u!

  Typje says:

  De reactie van Hanneman is al een ouwetje. Net als ikzelf.
  Maar ik sta hier volkomen achter ! Het is gewoon handel met de ellende van anderen.
  Je voelt je overgeleverd aan de lobbyisten van de grote ondernemingen en de overheid.