geef om zorg

Online platform Geef om zorg wil de zorg leuker maken

In zorginstellingen en in de thuiszorg is er steeds minder tijd en geld voor persoonlijke aandacht en begeleiding. Via het platform Geef om Zorg kan iedereen in Nederland meehelpen om daar verandering in te brengen.

Alles kan en mag

Geef om Zorg is een nieuw platform voor vrijwilligers, zorgprofessionals en alle andere mensen die de zorg in Nederland een warm hart toedragen. Bijdragen kan door geld te doneren, uwzelf als vrijwilliger op te geven of door een project te starten. Alles mag en kan, zolang het de zorg maar een stukje leuker maakt.

Opleven

Geef om Zorg is een initiatief van een hulpmiddelenfabrikant en een do good crowdfunding platform. Een platform speciaal voor de zorg bestond nog niet, maar is wel hard nodig volgens de initiatiefnemers. Die stellen dat mensen enorm kunnen opleven van zoiets simpels als een dagje dierentuin of het maken van muziek.

Projecten

Op dit moment staan er 5 projecten online, van een bijzonder kunstproject voor cliënten met het syndroom van Korsakov tot een optreden van Willeke Alberti in een woonzorgcentrum. Het zijn zowel projecten voor ouderen als voor mensen met een beperking. Om de kans op succes van de projecten te vergroten, krijgen de initiatieven ondersteuning van het team Geef om Zorg. Zij nemen de plannen door en laten weten wat er eventueel nog beter kan. Daarnaast krijgen de initiatiefnemers tips & tricks om van de campagne een succes te maken.

(Bron: ANP)

Geef een antwoord