Nijmeegse vierdaagse

Nijmeegse Vierdaagse in beeld: dag 4

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse editie 2019 volgen wij samen met de NPO Radio 5-programma’s Haandrikman! en Je dag is goed de enthousiaste vierdaagseloper Peter. Elke Vierdaagsedag maakt hij een fotoverslag voor MAX Vandaag. Dit is zijn beeldverslag van wandeldag 4.

Peter laat zich niet tegenhouden door blaren

Met al 120 kilometer in de benen begint Peter Meijlink aan de 4e en laatste wandeldag van zijn 13e Nijmeegse Vierdaagse. Wie hem deze week heeft gevolgd, weet dat hij het gisteren even moeilijk had, maar Peter geeft niet op. De wekker gaat op 19 juli wederom lekker vroeg en Peter start nog voor 6 uur met wandelen.

De dag van Cuijk

Peter poseert op bovenstaande foto voor de Vierdaagse Barometer. Deze geeft aan hoeveel mensen er nog meelopen. Op dag 3, de Dag van Groesbeek, zijn er meer dan 1000 mensen uitgevallen. daardoor lopen er nu nog ruim 40.000 de laatste dag. Deze dag wordt de Dag van Cuijk genoemd en voert de lopers – hoe kan het ook anders- door Cuijk. Ook Peters woonplaats Molenhoek wordt aangedaan. Voordat het zo ver is, moeten de wandelaars eerst starten. Een aantal toeschouwers is vroeg opgestaan om de wandelaars een goede laatste wandeldag toe te wensen.

Vrolijkheid onderweg

Voordat de wandelaars de natuur in gaan, moeten zij eerste een stukje door Nijmegen. Hier komt Peter deze kleurrijke lopers tegen.

Door het bos

In middels zijn peter en zijn wandelvrienden Nijmegen allang voorbij en lopen zij een groot gedeelte van deze laatste wandeletappe door bosrijke gebieden zoals op de foto hieronder

Uitrusten mét taart

Uiteraard moet er onderweg ook even gestopt worden om te rusten. Wie dacht dat de vierdaagselopers tijdens deze rustpauzes alleen maar gezonde dingen eten, heeft het mis. Een stukje appeltaart gaat er ook wel in. het is immers een feestelijke dag, want over een paar uur zal Peter voor de 13e keer over de Via Gladiola lopen.

Nog steeds onderweg

Inmiddels loopt Peter weer en moet hij nog een heel stuk tot aan de finish. Vermoedelijk komt hij na 5 uur vanmiddag over de Via Gladiola. De sfeer  onderweg is nog steeds goed en het onthaal in de dorpen onveranderd hartelijk. Onderstaande foto maakt hij bij binnenkomst in Linden.

Uiteraard mag een stop in zijn eigen woonplaats Molenhoek niet ontbreken. Deze foto is gemaakt door zijn vrouw.

peter in molenhoek

Hij is binnen!

Het was een lange laatste dag, maar Peter komt rond 17.00 uur vanmiddag aan op de Via Gladiola. Vierdaagsekruisje nummer 13 is binnen!

Peter in Je dag is goed!

Peter heeft op 19 juli 2019 in Je dag is goed verslag gedaan van zijn laatste wandeldag. U kunt hier het fragment terugluisteren.

 

Geef een reactie