Nijmeegse Vierdaagse in beeld

Nijmeegse Vierdaagse in beeld: dag 2

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse editie 2019 volgen wij samen met de NPO Radio 5-programma’s Haandrikman! en Je dag is goed de enthousiaste vierdaagseloper Peter. Elke Vierdaagsedag maakt hij een fotoverslag voor MAX Vandaag. Dit is zijn beeldverslag van wandeldag 2.

Klaar voor de volgende 40 kilometer

Met de eerste 40 kilometer achter de rug, staan Peter en zijn wandelvrienden op 17 juli 2019 al vroeg naast hun bed voor wandeldag 2. Hoewel zij al voor 6 uur ’s ochtends van start gaan, is het al druk aan de kant van de route met mensen die de wandelaar aanmoedigen.

vierdaagsedag 2

Uitbundig versiert

Waar de wandelaars tijdens wandeldag 1 richting de Betuwe gaan, wandelen zij vandaag de andere kant op. de 40 kilometer-wandelaars lopen langs Alverna, langs Wijchen en via Beuningen weer naar Nijmegen. De wandelaars lopen niet alleen door de natuur, maar doen ook veel dorpskernen aan. Zoals u in het verslag van gisteren ook al kunt zien, trekken deze dorpen alles uit de kast om de wandelaars te verwelkomen. Dat is tijdens wandeldag 2 niet anders.

vierdaagsedag 2

Oranje en groen: dé kleuren van de Vierdaagse

Op de foto hierboven ziet u oranje-groene versiering. Niet zo gek, want dit zijn de kleuren van de Nederlandse wandelbond, die de Vierdaagse sinds 1909 organiseert. Naast de Nederlandse driekleur, komt het groen en oranje ook overal terug. Ook de zelfbenoemde vierdaagse burgemeester heeft haar huis uitgedost met versieringen in die kleuren. peter komt haar onderweg tegen en gaat natuurlijk even met haar op de foto.

De nemer van de vorige foto, Peter’s vriend Mark, wilde zelf natuurlijk ook even op de foto met de burgemeester.

Even uitrusten

De vierdaagse kleuren zijn zelfs terug te vinden op de rustplekken, zoals die op de foto hieronder.

vierdaagsedag 2

Uiteraard zijn de militairen tijdens de 2e vierdaagsedag ook weer van de partij. Op de foto hieronder rusten ook zij even uit.

Roze woensdag in Wijchen

De 2e Vierdaagsedag komt zoals al gezegd langs Wijchen en wordt dan ook aangeduid als de dag van Wijchen, of roze woensdag. Roze is de kleur die traditiegetrouw is verbonden aan de 2e loopdag en is een reactie op de anti-homorellen die in 1983 uitbreken tijdens de Vierdaagsefeesten. De versiering in Wijchen is op die dag overwegend roze en veel wandelaars verwerken de kleur ook in hun outfit.

Deze kleine toeschouwer deelt in Wijchen komkommers uit aan de deelnemers.

Peter in Haandrikman!

Peter heeft op 17 juli 2019 in Haandrikman! verslag gedaan van zijn tweede wandeldag. U kunt hier het fragment terugluisteren.

Peters beeldverslag van wandeldag 1 gemist? U kunt het hier alsnog bekijken.

Dit fotoverslag wordt mogelijk nog aangevuld.

Geef een reactie