Nijmeegse Vierdaagse wandeldag 1

Nijmeegse Vierdaagse in beeld: dag 1

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse editie 2019 volgen wij samen met de NPO Radio 5-programma’s Haandrikman! en Je dag is goed de enthousiaste vierdaagseloper Peter. Elke vierdaagsedag maakt hij een fotoverslag voor MAX Vandaag. Dit is zijn beeldverslag van wandeldag 1.

13e vierdaagse voor Peter

Na lang wachten is het weer zo ver voor Peter: de startdag van zijn 13e Nijmeegse Vierdaagse. In 2018 laat hij de tocht aan zich voorbij gaan, omdat hij de legendarische Vierdaagse feesten ook eens wil meemaken, maar in 2019 trekt hij de wandelschoenen toch weer aan. Samen met zijn vriend Mark gaat hij al vroeg in de ochtend op pad.

Peter (rechts) en Mark staan al vroeg op de trein te wachten die hen naar Nijmegen zal brengen.

Klaar voor de start

Eenmaal aangekomen bij de start, het is dan rond half 6, is het al flink druk.

Eerste kilometer

Mark en Peter lopen tijdens Vierdaagse de 40 kilometer, wat erop er op neer komt dat zij na 4 dagen 160 kilometer hebben gelopen. Dat is van ongeveer net zo ver als van Hilversum naar Düsseldorf. Zo ver is het echter nog lang niet. Op de foto hieronder is Peter bezig met de eerste kilometer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de burg

De welbekende Waalbrug die Nijmegen met Lent verbindt, komt al snel in zicht voor de wandelaars. Daar aangekomen maakt Peter onderstaande foto.

Nog 28 kilometer

Nadat de lopers de brug over zijn, zetten zij koers naar de Betuwe. Vanuit daar wandelt iedereen weer naar Nijmegen. Op de onderstaande foto moeten Peter en Mark nog 28,4 kilometer lopen tot de finish.

Militairen doen ook mee

5.000 van alle vierdaagselopers zijn militair. Zij lopen de tocht in militair uniform en de mannelijke militairen moeten minimaal 10 kilo meedragen op hun rug. Peter fotografeert hen in het dorpje Elst, nabij Bemmel.

 

Kleurrijke wandelaars

Naast militairen, komt Peter ook andere wandelaars met een bijzondere uitrusting tegen. Deze dames spot hij ook nabij Elst.

Vermaak onderweg

De Nijmeegse Vierdaagse is naast een serieuze langeafstandswandeltocht ook één groot feest. De dorpen waar de Vierdaagse langskomt lopen uit om de wandelaars aan te moedigen. Hier een foto uit Elst.

Peter is gefinisht

Vanuit Elst is het nog een stukje lopen, maar rond een uur of 13.00 hoeven Peter en zijn wandelvrienden nog ‘maar’10 kilometer te lopen. Inmiddels zijn zij allemaal gefinisht.

Dit artikel wordt mogelijk nog aangevuld met foto’s.

Peter in Haandrikman!

Peter heeft op 16 juli 2019 in Haandrikman! verslag gedaan van zijn eerste wandeldag. U kunt hier het fragment terugluisteren.

Geef een reactie