Nijmeegse Vierdaagse

Nijmeegse Vierdaagse in beeld: dag 3

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse editie 2019 volgen wij samen met de NPO Radio 5-programma’s Haandrikman! en Je dag is goed de enthousiaste vierdaagseloper Peter. Elke Vierdaagsedag maakt hij een fotoverslag voor MAX Vandaag. Dit is zijn beeldverslag van wandeldag 3.

Wandeldag 3 is begonnen

Net als de voorgaande dagen begint wandeldag 3 ook weer voor de nacht goed en wel is afgelopen. Als Peter en zijn wandelvrienden aankomen in Nijmegen, is het al flink druk bij de start.

De barometer

Sinds een aantal jaar staat nabij de startlocatie de barometer opgesteld. Hier geeft de organisatie van de tocht elke loopdag weer hoeveel mensen er starten en hoeveel mensen er zijn afgevallen. Het is misschien een beetje lastig te zien, maar in totaal zijn er 47.236 mensen gestart op wandeldag 1 en zijn er na het einde van wandeldag 2 nog 42.691 over.

Met z’n allen

Het deelnemersveld is dus nog steeds enorm en dat is ook wel te zien op de onderstaande foto die Peter maakt als ze net zijn vertrokken.

Zweedse militairen

Ook de militairen zijn vandaag weer van de partij. Op de foto hieronder een delegatie uit Zweden. Alle militairen die meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse moeten een rugzak van 10 kilo meedragen tijdens het wandelen en zijn verplicht om zeker 40 kilometer te lopen. Een behoorlijke uitdaging, dus.

Vierdaagseliedjes

Veel vierdaagselopers wandelen graag achter de militairen aan, omdat zij met hun wandelliedjes een goed tempo aangeven. Peter legt hun zangkunsten vast op film.

Dag van Groesbeek

Elke vierdaagsedag heeft een ‘bijnaam’. Zo heet de eerste wandeldag De dag van Elst, de tweede De dag van Wijchen, de derde De dag van Groesbeek en tot slot de vierde De dag van Cuijk. We zijn nu dus aanbelandt bij de dag van Groesbeek.

Heuvels van Groesbeek

Dat betekent dat dat Peter en de andere wandelaars de heuvels in gaan, want Groesbeek ligt relatief hoog. Deze foto maakt Peter voordat zij de heuvels in gaan.

Vierdaagse op de klompen

Zoals u op de bovenstaande foto kunt zien, wandelen de lopers op stevige wandelschoenen. Zij moeten immers 30, 40 of 50 kilometer per dag lopen. Toch zijn er ook mensen die de wandelschoenen links laten liggen en op de klompen de vierdaagse lopen. Peter legt een van deze mensen vast.

Peter in Haandrikman!

Peter heeft op 18 juli 2019 in Haandrikman! verslag gedaan van zijn derde wandeldag. U kunt hier het fragment terugluisteren.

Fotoverslagen van andere wandeldagen

Peters beeldverslag van wandeldag 1 en 2 gemist? U kunt  ze alsnog bekijken.

Wandeldag 1

Wandeldag 2

Dit fotoverslag wordt mogelijk nog aangevuld.

Geef een reactie