Niet zonder ons, Hans en Martine

Niet Zonder Ons: hoe is het nu met Arie, Hans en Peter?

Op woensdag 15 december 2021 zendt MAX een speciale uitzending van Niet Zonder Ons uit. In deze aflevering gaat Martine van Os langs bij Arie, Peter en Hans, 3 mannen die Nederland in het begin van 2020 door hun kwetsbaarheid en humor lieten voelen hoe het kan zijn om alzheimer te hebben. Alzheimer is een progressieve ziekte; beter worden is er niet bij. Martine van Os zoekt hen op om te zien hoe ze, ondanks hun ziekte, samen met hun partner naar lichtpuntjes proberen te zoeken.

Hoe ziet het leven er nu uit?

Rond de kerstdagen van 2021, bijna 2 jaar later, zoekt Martine van Os ‘de 3 musketiers’ Arie, Peter en Hans weer op in een speciale uitzending van Niet Zonder Ons. Martine biedt een steuntje in de rug, brengt wat gezelligheid én wil zien hoe het met ze gaat. Ze kijkt met hen terug naar beelden uit de serie Niet Zonder Ons, waarin de mannen werkzaam waren in een cultureel centrum. Maar hoe ziet het leven van de 3 mannen er nu uit?

Niet Zonder Ons
Lees ook: Niet Zonder Ons op MAX Vandaag

Het verschil dat 2 jaar kan maken

We volgen ze in hun dagelijks leven en zijn bij mooie, lieve, warme momenten. Maar we zien, hoe pijnlijk ook, het verschil dat 2 jaar kan maken. En hoe ga je als partner verder als je je man steeds verder ziet afglijden? Er zijn natuurlijk vrienden en praatgroepen voor partners en het helpt om soms wat voor jezelf te doen. Waar vind je houvast, hoe trek je jezelf er doorheen?

In 2020 volgde Niet Zonder Ons 6 mensen met een hersenaandoening die thuis kwamen te zitten, maar dolgraag weer wilden werken.

De speciale uitzending van Niet Zonder Ons is te zien op 15 december om 21.30 uur op NPO 1. Op diezelfde dag bellen MAX-dj’s Henkjan Smits en Manuëla Kemp met Martine van os in hun programma De MAX!. U hoort De MAX! elke werkdag tussen 18.00 en 20.00 uur op NPO Radio 5.

Geef een reactie