Maarten van der Weijden

Maarten van der Weijden zwemt 11stedenzwemtocht

Dat Olympisch kampioen Maarten van der Weijden geen uitdaging uit de weg gaat, dat wisten we al. Maar om geld op te halen voor de genezing van kanker gaat Maarten nog een stapje verder. In augustus 2018 wil hij de 11stedenzwemtocht zwemmen en u kunt meezwemmen!

Week van Zorg en Welzijn

Maandag 12 maart 2018 is De Week van Zorg en Welzijn van start gegaan. Om extra aandacht voor de zorg te krijgen heeft ambassadeur Maarten van der Weijden een bijzonder initiatief op zich genomen. De Olympisch kampioen lange afstandzwemmen zwemt in 1 etmaal in 14 zorgregio’s een half uur. Hij is van start gegaan in Rijswijk en eindigt in Amsterdam.  Maarten hoopt met deze actie veel aandacht te krijgen voor zorg en welzijn, omdat hij tijdens zijn ziekte zelf heeft ervaren hoe belangrijk deze zorg is en dat zorg altijd doorgaat.

Tijdens De Week van Zorg en Welzijn, van 12 tot en met 17 maart 2018 openen talloze zorginstellingen de deuren.

11stedenzwemtocht

Om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de genezing van kanker heeft Maarten zich een nieuwe sportieve uitdaging gesteld. Van 18 tot en met 20 augustus 2018 wil hij bijna 200 kilometer langs 11 steden in Friesland zwemmen: de 11stedenzwemtocht. En u kunt meedoen aan deze sportieve prestatie. Dat kan door mee te zwemmen of u in te zetten als vrijwilliger.

Hoe gaat dit in zijn werk? U heeft in elke stad de mogelijkheid om 500 of 2000 meter met Maarten mee te zwemmen. Dat mag ik 1 stad of in meerdere steden. Dus zowel de geoefende zwemmer als de enthousiaste recreatiezwemmer is van harte welkom. De enige voorwaarde voor deelname is dat u meehelpt met het ophalen van zoveel mogelijk geld, door uzelf te laten sponsoren. Wilt u niet zwemmen, maar toch een bijdrage leveren? Dan kunt u dit evenement sponsoren of u aanmelden als vrijwilliger.

Maarten van der Weijden is 14 maart 2018 te gast in Tijd voor MAX.

Geef een antwoord