Koopmeiners Timber WK voetbal

Het WK van MAX Vandaag: geen Oranje-koorts, wel bibberen

Het Nederlands elftal is na 8 jaar terug op het WK voetbal, onder ongewone omstandigheden. Het controversiële toernooi in Qatar vindt namelijk niet in de zomer, maar in november en december plaats. Voetbalvolgers Robbert en Hein bespreken op deze plek de stand van zaken rondom Oranje. In deze aflevering: de nabeschouwing van de moeizame 1-1 tegen Ecuador.

Robbert: “Door het oog van de naald, durf ik wel te stellen, Hein. Toch kan dit ook goed uitpakken voor de focus op het verdere vervolg in het toernooi. Want het luxeprobleem om met een B-team de poule uit te spelen, zoals jij vooraf suggereerde, blijft nu gelukkig uit.”

Hein: “Ja, dat is inderdaad te voorbarig geweest van me. Ecuador blijkt inderdaad een vervelende, stugge tegenstander te zijn. Nederland valt tegen en kan niet terugvallen op individuele ingevingen. En dan wordt het dus 1-1, in plaats van mijn voorspelde 1-0.”

Robbert: “Ecuador was gewoon beter. Op alle fronten. Maar zulke wedstrijden zitten er altijd wel tussen. Ook in 2014. Normaal gesproken groeit Oranje in het toernooi. Daar is nu echt geen sprake van, maar er is nog niks verloren. Zo is het ook wel weer. Dinsdag winnen van Qatar en we gaan door. Maar als we zo spelen… Ja, dan kan het gauw voorbij zijn.”

Hein: “Hier ook geen paniek. Van Qatar verliezen zou een serieuze blamage zijn, maar zover zie ik het niet komen. Hoe vond je de 3 nieuwe namen in de opstelling?”

Robbert: “Klaassen gaf een goede assist op Gakpo. Koopmeiners was zoals altijd in Oranje onzichtbaar. Timber deed veel goed, behalve bij die tegengoal, waar hij de bal verspeelde. Maar het gaat natuurlijk om het team. En dat was deze keer niet goed. Dat kan dinsdag natuurlijk weer helemaal anders zijn. Met het al uitgeschakelde gastland Qatar treft Oranje de ideale tegenstander. Veel goals maken, want als we 2e worden op doelsaldo, is Engeland de volgende tegenstander. Kunnen we die nu in deze vorm wel aan?”

Hein: “Timber heb ik op 1 foutje kunnen betrappen, maar voor een topverdediger is dat ook 1 foutje te veel. Dit zijn ook goede leermomenten, want die Timber komt er uiteindelijk wel. En wat mij betreft begint het toernooi pas echt als ze een topland tegenkomen. Liever pas in de kwartfinale eerlijk gezegd. Want meteen al tegen Engeland, dat durf ik nu nog niet aan.”

Robbert: “Dan zijn we het roerend eens. Louis was eerlijk over deze wedstrijd. Frenkie ook. En Van Basten was spijkerhard in zijn oordeel. Kortom: werk aan de winkel! Verwacht jij wijzigingen? Ik zou tegen Qatar gewoon ouderwets 4-3-3 spelen, of 1-4-3-3 in het Van Gaaliaans. Met Luuk de Jong als afmaker in de spits met zijn beproefde ‘kopkogels’. Echt gaan spelen voor het doelsaldo, want op dit moment staan we in de stand gedeeld 1e met Ecuador. Even doorpakken is het devies nu. Dan zou de nummer 2 uit de groep van Engeland de volgende tegenstander zijn. Wie dat wordt, is nu nog speculeren. Iran is terug in de race.”

Hein: “Iran, Wales of de VS. Vaak is het veel van hetzelfde op zo’n WK. Fitte tegenstanders, goed georganiseerd en lastig om van te winnen. Maar voordat we zover zijn, eerst Qatar op dinsdag. Wat wordt het?”

Robbert: “5-0! In de andere wedstrijd in de poule die dag maken op hetzelfde moment Senegal (3 punten) en Ecuador (4 punten) elkaar af. Als Ecuador wint, komt het gelijk in punten met Oranje, maar die winst zal niet met grote cijfers zijn. Want daar is Senegal domweg veel te goed voor. Dan is de 1e plaats voor ons. Als Senegal wint, is de 2e plaats voor hen het maximaal haalbare.”

Hein: “Ik ga voor 3-0 en plek 1 en een lichtjes oplaaiende Oranje-koorts. Heb jij hem al te pakken of zit je nog op de temperatuur van onze eerste column?”

Robbert: “Koorts is het nog niet. Mijn lichaamstemperatuur is eerder iets gedaald, want ik zat te bibberen van de angst. Want we hadden ook nog kunnen verliezen. Maar dat is niet gebeurd, dus ik verwacht vanaf nu wel enige verhoging, ja. Een heerlijk vooruitzicht. Ik hoop maar dat het nog lang mag duren. Na vrijdagavond kan het alleen maar beter worden.”

Geef een antwoord

Reactie

    gert385 says:

    Naar mijn mening was het grote verschil met de spelers va.n Equador (en dat zie ik vaker bij Oranje) de gretigheid in de aanname van de bal en de loopacties. Weer was Memphis Depay onzichtbaar.