Nederlands elftal WK voetbal uitschakeling

Het WK van MAX Vandaag: zwart gat, maar met opgeheven hoofd naar huis

Het Nederlands elftal is na 8 jaar terug op het WK voetbal, onder ongewone omstandigheden. Het controversiële toernooi in Qatar vindt namelijk niet in de zomer, maar in november en december plaats. Voetbalvolgers Robbert en Hein bespreken op deze plek de stand van zaken rondom Oranje. In deze aflevering: de ongelukkige, maar zeer spectaculaire uitschakeling tegen Argentinië.

Robbert: “Met opgeheven hoofd naar huis…”

Hein: “Tja, dit is opeens de laatste column. We hebben van Oranje 1 gedenkwaardige kwartfinale gezien. En weer na penalty’s eruit tegen Argentinië. Wat is je verder bijgebleven van dit toernooi?”

Robbert: “Dat ik nu in een zwart gat val… Deze wedstrijd zal me het langst heugen. Zo dichtbij uitschakeling na die 2-0. En dan toch terugkomen door 2 goals van Wout Weghorst. De totale ontreddering na die gelijkmaker bij Argentinië ook. Ze hadden de 1e helft van de verlenging nodig om mentaal bij te komen. Dat heb ik nu zelf ook, eerlijk gezegd.”

Hein: “Wat mij bij mij beklijft, is dat er nog 1 wedstrijd is die überhaupt beklijft. Ondanks alles. Heel erg zonde voor deze generatie, maar toch weer die penalty’s. Een generatie overstijgend probleem, zeg maar.”

Robbert: Nee, dat zie ik niet zo. Een penaltyserie betekent nieuwe kansen, maar óók voor de tegenstander. Reken maar dat Argentinië ook heeft getraind. En echt niet alleen die keeper. We hadden eerder kunnen toeslaan, op het moment dat Argentinië er helemaal doorheen zat na die onverwachte gelijkmaker. Wat een brilante ingeving van Koopmeiners trouwens bij die vrije trap. Daarna meteen erop en erover, dát had ik gehoopt. Maar Oranje schakelde terug naar wat veiliger spel dan plan B, dat tot 2-2 had geleid.”

Hein: “Als iemand me over 5 jaar vraagt naar het WK 2022, dan is dit het eerste wat in me opkomt. Wout Weghorst, redder des vaderlands, voor heel even althans. Maar verder is het sowieso wel een besmet toernooi wat mij betreft. Jammer en weer door.”

Robbert: “Nou, vergeet Louis even niet! Die man heeft wonderen verricht. Noppert zal ik ook nooit meer vergeten. En Messi, ja ja, die ook. Dat steekballetje bij de 1-0 op wingback Molina, zo mooi! Maar ook de klassenjustitie bij zijn handsbal: voor hem géén gele kaart. Oké, moedig voorwaarts nu. Dan winnen we onder Koeman maar de Nations League volgend jaar. Hein, bedankt voor de leuke samenwerking bij onze WK-column, die bij dezen stopt.”

Hein: “Korte samenvatting: 1 virtuoze ingeving van Messi, waar we al bang voor waren. En Andries Noppert en Wout Weghorst de helden van een omstreden WK. Jij ook bedankt voor de afgelopen weken, op naar Euro 2024.”

(Foto: ANP)

Geef een reactie