Noa Lang PSV Feyenoord strafschop sportweekend

Het sportweekend: was het een penalty voor Noa Lang?

Voetbal, wielrennen, Formule 1, hockey, schaatsen, atletiek, rugby: de ware sportliefhebber heeft elk weekend wel genoeg om van te genieten. Maar waar moeten we nu echt voor thuisblijven? Onze analisten Robbert en Hein blikken op deze plek vooruit op het sportweekend.

Was het een penalty voor Noa Lang?

Robbert: Nou Hein, wat zei ik je? PSV gaat punten verspelen. Dat ging toen over de uitwedstrijd van afgelopen weekend tegen FC Utrecht (1-1). Inmiddels hebben ze ook hun 1e wedstrijd tegen een Nederlandse club in iets meer dan 1 jaar verloren. Dat was tegen Feyenoord voor de beker. Het werd 1-0 in De Kuip. Voordat ik me afvraag of dit een kantelpunt is in de prestaties van de Eindhovenaren, werp ik dé vraag op: was het een penalty voor Noa Lang?

Hein: Die 1-1 in Utrecht kwam zeker niet onverwacht, Robbert (of mag ik je al Nostradamus noemen?). Dat het veld er in De Galgenwaard er zo belabberd bij zou liggen, dat hebben de lezers ook al in de vorige column kunnen lezen. En nu loopt het onaantastbare PSV opeens 2 deukjes op rij op. Maar die bekernederlaag in De Kuip, dat is ook een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Om jouw slotvraag te beantwoorden: natuurlijk was het een penalty voor Noa Lang, 200 procent. En een 2e gele kaart voor Mats Wieffer.

Robbert: Laten we nog heel even bij het voetbal blijven. Dit weekend ontvangt PSV Almere City. Dat mag geen probleem opleveren. Volgende week is het dan uit naar Ajax mét Jordan Henderson, een potje waar iets meer spanning op zal staan. Feyenoord zal dan hopen op winst van Ajax om zelf wat dichterbij te kruipen. Maar dan moeten de Rotterdammers dit weekend geen punten verspelen tegen FC Twente.

Hein: FC Twente is momenteel uit vorm en is sowieso minder overtuigend als het niet in de eigen Veste speelt. Dat wordt normaal gesproken dus een 1’tje voor Feyenoord, tenzij Twente-doelman Lars Unnerstall nóg beter keept dan hij normaal al doet. Wat een geweldenaar is dat. PSV weet opeens weer wat verliezen is, maar ik denk niet dat de paniek toeslaat in Eindhoven, zeker niet met Almere City-thuis op komst. Voor de spanning moeten we naar de andere kant van de wereld, waar de ontknoping van de Australian Open nadert.

Diede de Groot naast haar jeugdidool, met 21 grand slams?

Robbert: Wie de absolute titelfavoriet is bij de rolstoeltennissters, moge duidelijk zijn. Dat kan er maar 1 wezen: vijfvoudig winnares Diede de Groot. Ze staat in de finale tegen de nummer 2 van de wereld, de Japanse Yui Kamiji. Diede kan het record van de legendarische Esther Vergeer evenaren. Dat staat op 21 grand slam-zeges.

Hein: En laat dat net haar jeugdidool zijn. Mooi, zo’n naderende wisseling van de wacht tussen 2 Nederlandse toppers. Een grote sensatie is de uitschakeling van topfavoriet Novak Djokovic, in de halve finale tegen Jannik Sinner (Italië). Dit weekend is dan nog de reguliere vrouwenfinale, waarin titelverdediger Aryna Sabalenka (Belarus) de favoriet is tegen Zheng Qinwen (China).

Robbert: Diezelfde Zheng heeft in de halve finale het sprookje van de ongeplaatste Oekraïense Dayana Yastremska beëindigd. We krijgen dus geen beladen Belarussisch-Oekraïense finale…

Geen Sherida Spitse-rol voor Lidwij Welten?

Hein: Door naar het hockey: Oranje-icoon Lidewij Welten heeft al 4 keer meegedaan aan de Olympische Spelen, maar we weten nu al dat er geen 5e deelname komt. Wat moeten we daarvan denken, Robbert?

Robbert: Welten niet mee? Dat zou ik als bondscoach (Paul van Ass, red.) niet op mijn geweten willen hebben. Zo’n routinier is altijd nog goed ‘voor de kleedkamer’, zoals dat heet. Jonge speelsters kunnen nog zoveel leren van deze gouddelfster. Maar met haar cv is ze eigenlijk net zo iemand als Sherida Spitse bij de Ajax Vrouwen. Die kun je er maar bij hebben, vind je niet?

Hein: Daarover gesproken: ook na een 3-1 nederlaag bij Paris Saint-Germain hebben de Ajax Vrouwen Champions League-overwintering in eigen hand. De andere poulewedstrijd AS Roma-Bayern München is in minuut 96 nog in 2-2 geëindigd, een perfecte uitslag. Thuis van AS Roma winnen (of gelijkspelen en hopen dat Jackie Groenen en Lieke Martens hun plicht doen tegen Bayern) en dan is het feest in de Johan Cruijff Arena. En dat zit er dik in, want wij hebben met eigen ogen gezien waar deze dames toe in staat zijn in eigen huis.

(Foto: Koen van Weel/ANP)

Geef een reactie