Korfbal Nederland België sportweekend

Het sportweekend van MAX Vandaag: 11 keer op rij Nederland-België, 10 keer WK-goud voor Nederland

Voetbal, wielrennen, Formule 1, hockey, schaatsen, atletiek, rugby: de ware sportliefhebber heeft elk weekend wel genoeg om van te genieten. Maar waar moeten we nu echt voor thuisblijven? Onze analisten Robbert en Hein blikken op deze plek vooruit op het sportweekend.

Robbert: Hein, ik heb je gemist vorige week toen je weg was. Maar ook omdat ik de marathon van Amsterdam was vergeten te noemen. Jij zou me vast hebben teruggefloten. Die race was toch wel redelijk spectaculair te noemen. Anne Luijten liep achter haar hazen zomaar even de Olympische limiet, terwijl Khalid Choukoud daar net niet in slaagde. Maar wel een dik persoonlijk record voor hem. Zullen we meteen weer gaan vooruitblikken nu? Eredivisie, WK rugby in de eindfase en WK cricket met een verrassend Oranje.

Hein: Nou, je hebt je vorige week prima gered in je eentje. Het zwarte gat aan het einde van het wielerseizoen, dat herken ik ook wel. Gelukkig heb ik het boek over Jumbo-Visma van Nando Boers, om me mee te vermaken. En we kunnen ons alvast verheugen op Euro 2024, met het Nederlands elftal. Groots was het (opnieuw) niet tegen Frankrijk en Griekenland, maar dit kan niet meer misgaan in de laatste kwalificatiewedstrijden.

Robbert: Zijn we toch direct weer in het voetbal terechtgekomen. Ik wil nog wel even de vlag uitsteken voor Tijjani Reijnders en Quilindschy Hartman, die het verbluffend goed deden als nieuwkomers in het Nederlands elftal. Ook even een pluim voor de Ajax-vrouwen die zich geplaatst hebben voor de Champions League. De mannenafdeling van de Amsterdammers mag zondag de ‘degradatiekraker’ tegen FC Utrecht in de Galgenwaard spelen. Good old Willem van Hanegem denkt dat de weg omhoog echt wel een keer gaat komen. De vraag is alleen voor welke van deze 2 clubs. En dit is echt geen leedvermaak om wie dan ook.

Hein: Het belooft een interessante Eredivisie-zondag te worden, met direct na FC Utrecht-Ajax de Twentse derby tussen Heracles en FC Twente. Over FC Twente gesproken: het vrouwenteam is de Champions League juist misgelopen, volkomen onnodig. We hadden dit seizoen voor het eerst 2 Nederlandse clubs in de Champions League kunnen hebben, net als bij de mannen. Dan door naar mijn favoriet: het WK rugby, inmiddels gevorderd tot de halve finales. De geweldige kwartfinale tussen Zuid-Afrika en Frankrijk zit nog vers in mijn geheugen, dus ik ga er eens goed voor zitten.

Robbert: Nóg zo’n typisch Engelse sport is cricket. Onvoorstelbaar, maar waar: het Nederlands cricketelftal heeft gewonnen van Zuid-Afrika op het WK in India. Wát een stunt! Dat is goed nieuws om nog een reden, want die sport keert in 2028 in Los Angeles terug op het programma van de Olympische Spelen.

Hein: Daar hebben we het voor mijn vakantie inderdaad al over gehad. Dat Nederland bij de 10 WK-deelnemers zit, is al bijzonder, maar deze overwinning is helemaal een prestatie van formaat. Honkbal en squash gaan we in 2028 ook te zien krijgen in LA. Maar terug naar het hier en nu: Max Verstappen gaat in Texas voor zijn overwinning nummer 15 in Grand Prix nummer 18, met de wereldtitel al op zak. En het veldritseizoen in België begint weer op gang te komen. Heb jij nog een laatste kijktip?

Robbert: Of je deze sport ook kunt gaan zien op tv, weet ik eigenlijk niet, Hein. Er is 1 sport waar we eigenlijk permanent wereldkampioen in zijn, op 1 keer na. Weet jij welke sport dat is, Hein? Oké, ik geef je een hint: ik heb het niet eens over schaatsen. Welke sport bedoel ik?

Hein: Dat weet ik inderdaad, Robbert. Diezelfde sport waar Nederland-België 11 keer op rij de WK-finale is geweest, met 1 keer goud en 10 zilver voor de zuiderburen.

Robbert: Precies! En dit WK korfbal begint vrijdag in Taipei, Taiwan. Brazilië en Slowakije zijn onze tegenstanders in de poulefase. Op 29 oktober is de finale. Jij gokt zeker net als ik op een nieuw duel der Lage Landen? Volgende week op dit moment weten we meer. Tot dan!

(Foto: Tom Goyvaerts/Belga Photo)

Geef een reactie