Tarling Van Aert EK Drenthe Klassieker Sportweekend

Het sportweekend van MAX Vandaag: Klassieker, WK breakdance en geheime wielertip voor EK op Drentse vuilnisbelt

Voetbal, wielrennen, Formule 1, hockey, schaatsen, atletiek, rugby: de ware sportliefhebber heeft elk weekend wel genoeg om van te genieten. Maar waar moeten we nu echt voor thuisblijven? Onze analisten Robbert en Hein blikken op deze plek vooruit op het sportweekend.

Robbert: Nou Hein, we kunnen onze lol op dit weekend. Er is zoveel aan de hand. Onze Oranje Leeuwinnen gaan vanavond weer eens de wei in voor het 1e groepsduel om de Nations League, in en tegen België. Nog meer voetbaldrama, met de nadruk op dat 2e woord in die samenstelling, valt te verwachten bij Ajax-Feyenoord.

Hein: Voor de neutrale liefhebber is het inderdaad een Klassieker om naar uit te kijken. Met Feyenoord ditmaal als favoriet in het hol van de leeuw. Dat komt niet heel vaak voor, dus ik ben benieuwd hoe ze omgaan met deze status. In de Champions League hebben ze in elk geval vertrouwen getankt, met een degelijke 2-0 tegen zwakke broeder Celtic. Na de demonstratie van Arsenal tegen PSV was het de beurt aan Ajax in de Europa League, in een week waarin het over alles behalve voetbal is gegaan in Amsterdam. Laten we het erop houden dat er veel dingen goed zijn gegaan en veel dingen fout zijn gegaan in Amsterdam. Over AZ in Bosnië-Herzegovina hoeven we het helemaal niet te hebben…

Robbert: AZ gaf eigenlijk al het slechte voorbeeld aan Ajax: een riante voorsprong verspelen. Waar de Alkmaarders zelfs verloren met 4-3, speelde Ajax tenminste nog gelijk tegen Olympique Marseille. Maar tegen de achtergrond van de recente gebeurtenissen in Amsterdam, was de 3-3 tenminste nog een opstekertje te noemen. Grappig met al die miljoenenaankopen op de bank, was de inbreng van eigen kweek Silvano Vos (18), die door een scheidsrechterlijke dwaling 1 gele kaart te veel ontving (die 2e was wel correct) en met rood het veld af moest.

Hein: En nu dus op naar het Klassieker-weekend. Maar naast het voetbal kunnen we nog veel meer moois gaan zien, geloof ik?

Robbert: Ook leuk én spannend: de Olympische kwalificatieduels van de vrouwenvolleybalploeg in China. Alleen de eerste 2 landen in de poule gaan zich plaatsen. Heb je gezien wie daaraan meedoen? Lastige opgave, hoor. Niet te versmaden ook: het EK wielrennen op de weg in Drenthe, met eerst op zaterdag de vrouwen en 1 dag later de mannen. En het opvallendste van alles is misschien wel het WK breaking, of breakdance, een debuterende Olympische sport. Dat wordt vanaf vandaag tot en met zondag gehouden in het Belgische Leuven.

Vuelta Angliru
Lees ook: Het sportweekend van MAX Vandaag: A12-taferelen bergop tijdens de Vuelta

Hein: Persoonlijk kijk ik het meest uit naar de wegrace in Drenthe, over de verraderlijke VAM-berg. Met 2 favoriete Belgen, Lotte Kopecky bij de vrouwen en Wout van Aert bij de mannen. Al hebben we deze week bij de tijdrit een nieuw fenomeen gezien, de heer Joshua Tarling uit Wales. 19 jaar pas, maar wat een kleerkast.

Robbert: De kampioenen worden steeds jonger hè? Die Tarling wordt everybody’s darling. Maar zondag gaat-ie niet winnen. Te zwaar voor dat parcours, als hij überhaupt al wordt opgesteld. Hij staat wel op de deelnemerslijst. En Van Aert wordt op kampioenschappen helaas voor hem altijd 2e. Ik heb een eigen geheime tip: onze eigen Sjoerd Bax. Die heeft afgelopen zondag nog de Italiaanse semiklassieker Trofeo Matteotti gewonnen. Dan ben je een hele meneer, hoor. Bovendien is het een thuiswedstrijd.

Hein: Een Nederlandse Europees kampioen op de Drentse vuilnisbelt, zou inderdaad mooi zijn. Dan kunnen de rugbyfans nog uitkijken naar de toppers Zuid-Afrika – Ierland en Wales-Australië. Als we willen, kunnen we dit hele sportweekend binnen blijven, geloof ik?

Robbert: Nou, als je het niet erg vindt Hein, glip ik er even uit zondag, om de Klassieker live te gaan bekijken in de Johan Cruijff Arena.

Hein: Dat is inderdaad een mooi excuus, Robbert. Heel veel plezier en moge de beste winnen.

(Foto: Vincent Jannink/ANP)

Geef een reactie