Goednieuwsmeldpunt ouderenzorg

Het Nationaal Ouderenfonds opent samen met Hugo Borst en Carin Gaemers het meldpunt Trots op Ouderenzorg om positieve verhalen over de ouderenzorg te bundelen.

Negatieve verhalen

In de media is veel aandacht voor de negatieve ervaringen in de ouderenzorg. Daarom brachten Borst en Gaemers in 2016 het manifest Scherp op Ouderenzorg uit, waarvoor de initiatiefnemers op 8 februari 2017 de Machiavelliprijs 2016 ontvingen. In het manifest staan 10 verbetermogelijkheden voor de ouderenzorg. De verklaring kon rekenen op veel steun vanuit Tweede Kamer en leidde ertoe dat staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) 100 miljoen euro uittrok voor verpleeghuizen.

Waarom goednieuwsmeldpunt?

Toch zijn er niet alleen maar misstanden in de ouderenzorg. Daarom is het meldpunt Trots op Ouderenzorg in het leven geroepen. Ouderen, mantelzorgers, familieleden en zorgdeskundigen kunnen daar hun positieve verhalen achter laten. “Vertel ons hoe het ook kan en wat ervoor moet gebeuren”, zegt Corina Gielbert, directrice van het Nationaal Ouderenfonds. “Het kan gaan om een woonzorgcentrum waar het goed gaat, om een gemeente die zich op en positieve manier inzet voor ouderenzorg, maar het mag ook gaan over eigen inzichten.”

Mogelijke omslag

De binnengekomen verhalen worden vervolgens gebundeld in een witboek. De bundel wordt ter inspiratie en als leidraad aangeboden aan de Tweede Kamer na de verkiezingen van 15 maart 2017. Gielbert spoort aan vooral te reageren op het meldpunt. “Wie weet zorgt uw verhaal nou net voor die omslag die zo hard nodig is!”

(Bron: ANP, ouderenfonds.nl)

Geef een reactie