Machiavelliprijs Hugo Borst en Carin Gaemers

Machiavelliprijs 2016 voor Hugo Borst en Carin Gaemers

Hugo Borst en Carin Gaemers krijgen de Machiavelliprijs 2016 voor hun manifest Scherp op Ouderenzorg om de ouderenzorg te verbeteren. Volgens de jury hebben zij met hun manifest politieke geschiedenis geschreven door in recordtempo het onderwerp uit de politieke sfeer vandaan te halen.

Scherp op ouderenzorg

In het stuk Scherp op Ouderenzorg stellen Hugo Borst en Carin Gaemers dat te veel kwetsbare ouderen in verpleeghuizen structureel niet de zorg krijgen die zij nodig hebben. Borst en Gaemers kwamen met  punten om de ouderenzorg te verbeteren. Dit sprak veel mensen aan waaronder de tot voor kort verdeelde politieke partijen. Deze riepen verantwoordelijk staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) vervolgens op puntsgewijs in te gaan op het manifest. De moeder van Hugo Borst zit in een verpleeghuis en Carin Gaemers’ moeder zat ook in zo’n instelling.

Machiavelliprijs

De Machiavelliprijs wordt jaarlijks toegekend aan een politicus of organisatie die volgens de stichting voor een opmerkelijke prestatie op het gebied van publieke communicatie heeft gezorgd. Stichting Machiavelli wil een bijdrage leveren aan het debat over publieke communicatie in de samenleving. Op het snijvlak van samenleving en politiek, van bestuur en democratie moedigt de stichting mensen aan hun stem te laten horen over de bijdrage die communicatie levert aan maatschappijvormingen verandering. In 2015 kreeg de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) de prijs. RTL, burgemeester Eberhard van der Laan en eurocommissaris Neelie Kroes wonnen de prijs eerder ook.

De uitreiking is op 8 februari 2016 in de Nieuwspoort in Den Haag.

(Bron: ANP/Stichting Machiavelli)

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. Hanneman says:

    Deze winnaars en prachtige mensen verdienen zeker een prijs, een gouden stoel in de hemel, ons aller bewondering. Maar ik denk dat ze liever zien dat er een gevolg wordt gegeven aan hun inspanningen om aan ons allemaal, vooral de politiek, duidelijk te maken dat het met de zorg voor héél veel ouderen buitengewoon slecht gesteld is en het ánders moet. Aan Carin en Hugo graag mijn felicitatie. Bravo!

  2. Aria says:

    Wat Hugo en Carin gedaan hebben vind ik geweldig ik ben zelf 87 met diverse kwalen maar je ben gewoon bang als je afhankelijk wordt want huishoudelijk hulp is ook voldoende af geknabbelt om dan zelf niets meer te kunnen ??
    Zo ga er niet alleen bij mij maar bij diverse ouderen hun gedachten.Gelukkig heb ik nog een koppie wat nog werkt en een positief karakter dus houd ik de moed erin en ben blij met mensen zoals Hugo en Carin profisiat