Max Verstappen

Foto’s: Max Verstappen wereldkampioen Formule 1

Na een zeer succesvol Formule 1-seizoen heeft Max Verstappen dan toch echt de hoofdprijs te pakken. Tot de laatste minuten heeft het erom gespannen of hij of concurrent Lewis Hamilton met de winst gaat strijken.

Bezwaren ingediend door Mercedes

De ontknoping is zowel weergaloos, zeker vanuit Nederlands oogpunt gezien, als spraakmakend. Vanwege verschillende bezwaren vanuit het Mercedes-team heeft heel Nederland nog even de adem in moeten houden, maar na het afwijzen van die bezwaren is het feest opnieuw losgebarsten. Al is er wel nog een mogelijkheid dat Mercedes in beroep gaat tegen de beslissing. Een woordvoerder van Mercedes heeft laten weten dat de renstal de intentie heeft dat inderdaad te doen. Volgens de website van de Formule 1 heeft Mercedes 72 uur de tijd om dat te formaliseren.

Prijsuitreiking

In elk geval krijgt Max Verstappen (395,5 punten) donderdag 16 december 2021 op het gala van de internationale autosportfederatie FIA in Parijs de prijs voor de wereldtitel uitgereikt. Ook de nummers 2 en 3, Lewis Hamilton (387,5 punten) en Valtteri Bottas (226 punten), worden dan gehuldigd.

Max Verstappen ruilt nummer 33 in voor 1

Verstappen rijdt sinds zijn entree in de Formule 1 met het nummer 33. Als wereldkampioen heeft hij het recht om het komende seizoen met het nummer 1 te rijden op zijn Red Bull-bolide. De 24-jarige Nederlander heeft na de door hem gewonnen Grote Prijs van Abu Dhabi bevestigd dat hij daar gebruik van gaat maken. Lewis Hamilton heeft de afgelopen seizoenen geen gebruik van de mogelijkheid gemaakt om als wereldkampioen met nummer 1 te rijden. De Brit heeft zijn vaste nummer 44 op de Mercedes laten staan.

Best bekeken race

Bijna 5 miljoen Nederlanders hebben naar de race in Abu Dhabi gekeken. Daarmee is het de best bekeken Formule 1-uitzending in de Nederlandse kijkgeschiedenis. Dit record is er eerder voor de F1-race in Zandvoort, in september dit jaar. Daar hebben toen 3 miljoen mensen naar gekeken. We blikken middels een fotoverslag terug op de zinderende ontknoping van het seizoen 2020-2021.

Max Verstappen

Max Verstappen viert zijn pole position op het Yas Marina Circuit na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi.

Max Verstappen

Opperste concentratie bij Verstappen voor de race.

Max Verstappen

Ondanks de pole position van Max, neemt Hamilton meteen de leiding over na de start.

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton behoudt gedurende de race de koppositie.

Max Verstappen

Het lukt toch, de ontlading bij Max na de winst.

Abu Dhabi

Ook de koelste kikkers kunnen het te kwaad krijgen.

Jos Verstappen

Met hele trotse vader Jos Verstappen

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton feliciteert Max op het podium.

Christian Horner

Max met zielsgelukkige teambaas Christian Horner.

Max verstappen

Die is binnen.

Martin Garrix

Max viert feest met goede vriend DJ Martin Garrix.

Bij Tijd voor MAX wordt maandag 13 december 2021 om 17.10 uur met Tom Coronel en Rob Kamphues teruggekeken op Max’ overwinning. 

(Bron: ANP)

Geef een reactie